Vilafranca tindrà festa major petita, al camp de futbol i amb menys balladors

Administradors i representants de l’equip femení de la Fundació Atlètic Vilafranca
06/07/2021 - 20:54h

Hi haurà diada de falcons i castells al pati de l’institut Milà i Fontanals i el pregó el farà l’equip femení de la Fundació Atlètic Vilafranca

Els administradors de la festa major de Vilafranca han presentat aquesta setmana els detalls de la festa major petita, que se celebrarà, com és tradicional, el dia 1 de setembre després d’haver estat suspesa l’any passat per la pandèmia.

Els actes s’han programat perquè siguin segurs sanitàriament tant pels balladors com per al públic, però els administradors han decidit tirar endavant la festa dels petits perquè consideren que és una part fonamental de la més típica. L’escenari principal serà el camp nou, on es pot controlar l’aforament i garantir les mesures de seguretat i, a més, es podrà aprofitar la infraestructura dels concerts que es duran a terme en aquest espai a la nit.

La festa major començarà, si la situació de la pandèmia ho permet, el dia 1 al matí amb l’actuació de lluïment dels Falcons de Vilafranca i les colles castelleres, tal com han fet els últims anys. Però en comptes de fer-se la diada a la plaça de la Vila es farà al pati de l’institut Milà i Fontanals.

Ja a la tarda, l’activitat es traslladarà al camp de futbol, on es durà a terme la tronada, el pregonet i l’actuació dels 16 balls, que enguany tindran com a molt dos grups. Cada ball farà la seva petita actuació de lluïment tal com fan tradicionalment a l’empostissat de la plaça de la Vila, però, recordem, al camp de futbol.

Segons ha explicat des del Servei de Cultura de l’Ajuntament Lídia Romeu, enguany s’ofereixen 263 places, gairebé un centenar menys que l’any passat sobretot perquè es vol evitar el relleu en les peces i perquè s’ha hagut de limitar a dos el número de grups. Cal recordar que, independentment, els infants també tenen l’opció de formar part de les colles castelleres infantils i els Falcons que actuaran al matí.

Com en els darrers anys, es donarà prioritat de participació als nens i nenes empadronats a Vilafranca i als que ho estiguin com a mínim, el pare, la mare o el tutor/a legal. A continuació, hi tindran accés els infants de la resta de municipis.

Les preinscripcions es faran des d’aquest dimecres i fins aquest diumenge, dia 11 de juliol, a la web de l’Ajuntament o presencialment a l’Escorxador. El sorteig de la lletra es farà dimarts dia 13 de juliol a les 20h a l’Escorxador i cada família rebrà un correu electrònic per saber la seva franja horària d’inscripció.

Les inscripcions es faran dijous 15 i divendres 16 de 17 a 21h de forma presencial a l’Escorxador. Des de Cultura s’ha destacat que s’han de fer de forma presencial perquè hi ha alguns balls pels quals cal mesurar el nen o la nena que hi vol participar.

Per a més informació sobre el procés d’inscripció cal adreçar-se al Servei de Cultura (93 890 04 59) o bé consultar la web: www.festamajorvilafranca.cat.

L’equip femení de la Fundació Atlètic Vilafranca, pregoner
En la roda de premsa de presentació de la festa major petita, els administradors han donat a conèixer, també, que l’equip femení de la Fundació Atlètic Vilafranca serà l’encarregat de fer el pregonet d’enguany.

El quintet organitzatiu ha explicat que aquesta entitat hagués estat també escollida l’any passat ja que és quan celebraven els seus primers 25 anys de vida, però la pandèmia va obligar a anul·lar tota la festa major petita i, per tant, també el pregó.

També et pot interessar

Comentaris