La meitat dels penedesencs ja porten, com a mínim, una dosi de la vacuna de la Covid

01/07/2021 - 18:00h

Els principals índexs que marquen l’evolució de contagis han pujat aquesta setmana a l’Alt i el Baix Penedès

Els epidemiòlegs ja fa dies que ho avisen: l’evolució de la pandèmia a Catalunya no és bona. Les darreres dades del Departament de Salut de la Generalitat confirmen aquesta tendència, amb un clar augment dels principals indicadors de contagis per la Covid-19.

Aquest dijous, el risc de rebrot al conjunt del país aj és de 199 punts, gairebé el doble que fa una setmana (104), i l’Rt s’ha enfilat fins a l’1,54, mentre que fa set dies era de l’1,18.

Fins aquesta setmana, aquesta pujada no s’havia traduït en un augment de la pressió hospitalària, però ara sí que es comença a incrementar la xifra de persones que requereix hospitalització a conseqüència del virus, amb quinze ingressos més aquest dijous respecte del dia anterior.

Es manté estable, malgrat tot, el nombre de pacients Covid en estat crític, i de fet els casos continuen baixant. La dada s’explica perquè la majoria dels nous infectats són persones joves, un coŀlectiu que presenta menys complicacions en l’evolució de la malaltia.

Segons Salut, actualment la mitjana d’edat dels nous positius per SARS-CoV-2 a Catalunya és de 28,2 anys, només una mica per sota de l’edat que tenen els penedesencs que s’han contagiat els últims dies. A l’alt Penedès, la mitjana d’edat dels positius registrats la darrera setmana se situa en els 29,8 anys, mentre que al Baix Penedès és de 35,9 anys.

Igual que al conjunt de Catalunya, el Penedès també ha registrat la darrera setmana un augment dels indicadors de la pandèmia, amb un creixement important del percentatge de proves diagnòstiques que donen positiu. A l’interior se n’han fet unes 950 els últims dies, el 6,9% de les quals han confirmat un contagi, mentre que al Baix Penedès han donat positiu el 7% dels més de mil tests que s’han fet.

Aquest creixement de la positivitat en les proves també ha fet créixer el risc de rebrot al territori, tot i que encara és molt per sota de la mitjana de Catalunya. A l’Alt Penedès aquest dijous el risc és de 125 punts, 33 punts més que fa set dies, i al Baix Penedès s’ha incrementat en 11 punts, situant-se en els 140.

L’Rt també ha augmentat a la comarca d’interior, i actualment és d’1,35 –0,87 la setmana passada–, mentre que a la costa aquest indicador es manté estable en l’1,20.

Mentrestant, continua la campanya de vacunació al territori, i a hores d’ara el 50% dels penedesencs ja han rebut, com a mínim, una dosi del vaccí contra la Covid. També augmenta el percentatge de ciutadans que ja han completat les dues dosis per obtenir la immunitat, que a l’Alt Penedès ja és del 34,6%, i al Baix del 33,8%.

També et pot interessar

Comentaris