ERC denuncia l’enverinament de gats a Castellet i la Gornal

30/06/2021 - 15:29h

El grup municipal considera que el govern no vol posar solució a una problemàtica social que viu la població des de fa temps

Des de fa uns dies que estan apareixent a Castellet i la Gornal gats enverinats o maltractats, segons ha informat las mitjans de comunicació el grup municipal d’ERC, que veu amb preocupació aquesta situació, que consideren un problema social al municipi ja que no és el primer cop que hi ha conflictes veïnals per aquests animals.

Els republicans, primerament, lamenten i denuncien enèrgicament que hi hagi persones que maltractin els felins i recorden que fer-ho és delicte. A més, exigeixen al govern municipi que sigui més proactiu a l’hora de solucionar el problema perquè el que estan fent ara és “posar un pedaç” .

Els republicans creuen que el govern municipal no vol controlar els gats del carrer i es limita a voler fer una colònia en cada nucli del municipi. “Es queden a mig camí i fan 12 colònies, amb 12 alimentadors que representen 12 petits equipaments”, apunten des d’ERC.

Els republicans recorden a l’equip de govern que van aprovar el pressupost del 2020 amb la condició que executés el projecte de refugi per gats, presentat per ERC, i el qual dona resposta a totes les sensibilitats. Per una banda, protegeix els gats i, per una altra, satisfà també a les persones que no volen tenir gats forans a la porta de casa seva.

El que proposen és un refugi global per a Castellet i la Gornal, en un terreny cedit per l’Ajuntament, allunyat del centre, on, un cop tancat i condicionat, es podrien traslladar tots els gats, on tindrien unes condicions dignes gràcies a la tasca de diferents voluntaris i, a més, estarien protegits.

Per controlar el refugi s’utilitzaria el model CER, on es captura, s’esterilitza l’animal i se’n fa una revisió veterinària, se l’identifica i, en aquest cas, es retorna al refugi per tenir-los ben controlats i cuidats i, així, facilitar la seva adopció perquè, segons ERC, “si se’ls retorna al carrer, encara que tinguem colònies habilitades, no eliminem els problemes que pot suposar tenir aquests animals a la via pública”.

Per tots aquests motius, i ara amb la problemàtica afegida de l’enverinament, ERC exigeix que el govern deixi de mirar cap a una altra banda i solucioni un problema social real que té el municipi.

També et pot interessar

Comentaris