El Vendrell tancarà la zona blava del solar del carrer Cerdanya

El solar del carrer Cerdanya on hi ha una quarantena de places de zona blava.
29/06/2021 - 20:05h

El govern diu que és qüestió de setmanes en el ple de juny en què no prospera una moció de Som Poble-ERC en aquest sentit

La zona blava per a l’aparcament de vehicles que funciona des de fa anys al solar del carrer Cerdanya, 3-5 i 7-9 del Vendrell té les setmanes comptades. Això és el que va pronosticar el regidor d’Hisenda de l’Ajuntament del Vendrell, Baltasar Santos, en el seu argumentari en el punt de l’ordre del dia del ple del mes de juny que aquest dilluns va tractar una moció de Som Poble-ERC per demanar el cessament de l’activitat de la zona blava.

El govern hi va votar en contra, pels vots a favor de SP-ERC, Podem El Vendrell i Primàries Catalunya, a més de les dues abstencions a càrrec de Junts pel Vendrell i la regidora no adscrita Mar Galeano. L’argument del govern va ser que, segons va apuntar Santos, ja s’han fet els passos jurídics i administratius que reclamava el principal grup a l’oposició perquè l’empresa que gestiona l’aparcament, Parven 93, SL, cesi l’activitat com a zona blava a l’indret.

Aparcament il·legal

Som Poble-ERC va argumentar en la seva proposta que cal tancar l’aparcament de l’esmentat solar perquè “és il·legal”. El portaveu del grup, Lluís Navarrete, va explicar al ple que l’aparcament amb 41 places i que gestiona una empresa amb un 68% de capital privat i el 32% restant públic (amb participació del consistori vendrellenc) es troba en un solar el lloguer del qual es pagava amb diner públic i se’n beneficiava una companyia privada.

La Secretaria de l’Ajuntament del Vendrell va emetre un informe el maig del 2017 sobre aquesta il·legalitat i Navarrete va apuntar que des d’aleshores l’Ajuntament no ha fet res per acabar amb la situació més enllà de deixar de pagar el lloguer del solar. Aquest fet va provocar que l’administració pública arribés a ser desnonada per la propietat del solar, per no pagar el lloguer i que, a més, va ser condemnada a pagar 15.000 euros per rebuts no abonats.

Els serveis jurídics de l’Ajuntament del Vendrell van fer el setembre del 2019 un informe que declavara la zona blava en aquell indret com il·legal i Lluís Navarrete es va queixar al ple que encara funcioni. “Què faran amb les multes que s’hagin pogut posar?”, va preguntar al govern.

El posicionament del govern

Baltasar Santos va negar que el govern no hagi fet res per tancar la zona blava i, de fet, va pronosticar que el cas és a la recta final.

El mateix regidor d’Hisenda va recordar al ple que el contracte de lloguer de l’indret és de l’any 1981, que la zona blava va començar a funcionar el 1994 i que l’actual govern ha continuat la feina de l’anterior d’executar els tràmits per fer efectiu el que deien els informes jurídics de considerar l’aparcament com il·legal. “Hem continuat els tràmits de l’anterior govern de desfer l’embolic de Parven pel solar”, va dir Santos, que va negar haver mogut res a partir de la demanda d’informació de Som Poble-ERC sobre la qüestió.

Quan Parven clausuri la zona blava, es tancarà el solar i només serà de pagament la part de via pública del carrer Cerdanya.

Això de banda, el govern del Vendrell ha demanat a la Universitat Rovira i Virgili uns informes jurídics sobre diversos aparcaments del municipi, que en principi tindrà aquest mes de juliol. “No hi ha cap polèmica en aquest tema, com vostè (Navarrete) vol fer veure, perquè la solució del cas arrenca l’any 2016 i es veurà materialitzada ara amb tots els tràmits fets”, va cloure Baltasar Santos.

Des de l’oposició es va lamentar que, per exemple, l’Ajuntament del Vendrell requerís a l’empresa Parven 93, SL que “actuï sense presionar-la amb cap escrit perquè tanqui la zona blava”, va dir Lluís Navarrete; alhora que Òscar Blasco (Podem) va dir que “els temes en aquest ajuntament es van fent grans i no es posa fil a l’agulla fins que no entren en la via judicial”.

Altres temes

Pel que fa a la resta de punts del ple del Vendrell corresponent a aquest mes de juny es va aprovar, per exemple, avançar en el consens i l’aprovació del reglament de la Festa Major -per unanimitat, a proposta de SP-ERC i donant de termini fins al 30 de setembre per convocar la comissió d’estudi del reglament-; establir un calendari per a l’impuls del reglament de Participació Ciutadana -aprovat per unanimitat segons proposava JxV-; una moció del PSC per a la promoció de la salut mental i la prevenció del suïcidi i una moció de SP-ERC per al reconeixement públic del dol perinatal, gestacional i neonatal.

En canvi, no va prosperar la iniciativa de Primàries Catalunya perquè l’Ajuntament del Vendrell mostrés la seva satisfacció davant l’informe de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa en què es demana a Espanya l’alliberament dels presos polítics catalans, que no es persegueixin més exiliats i que s’acabi la repressió contra ex-alts càrrecs de la Generalitat i la condemna contra el president Quim Torra.

També et pot interessar

Comentaris