Gràcies al ‘Vilafranca Aparador d’Art’ s’han llogat dos locals buits

29/06/2021 - 17:39h

En la primera edició d’enguany un total de 134 persones han assistit a les visites guiades que s’han fet pels nou aparadors participants

Vilafranca va acollir del 31 de març al 30 de maig la mostra Vilafranca Aparador d’Art Contemporani (VAAC), que va néixer amb la voluntat de dinamitzar locals comercials en desús del centre del municipi i fer-ho mitjançant l’art contemporani, en una exposició d’un mes que incloïa visites guiades gratuïtes pels locals de l’exposició.

Organitzada pel Casal, amb el suport de l’Ajuntament de Vilafranca, i amb aliances amb altres entitats, la mostra va tenir un total de 134 persones assistents a les visites guiades i , com a dada destacada, cal apuntar que es van poder llogar dos locals en desús.

Així, dels nou aparadors participants, dos van trobar una nova activitat comercial., concretament el local ubicat al carrer de la Cort número 7 i els darrers dies de l’esdeveniment es va llogar un local ubicat també al carrer de la Cort, número 28. A més, fins en set ocasions es va obrir algun dels locals per mostrar-los a persones interessades a llogar-los.

En total, doncs, la mostra l’han format nou locals en ple eix comercial de Vilafranca, en els que s’hi ha exposat 17 artistes i 7 vins de D.O. Penedès dels cellers Família Torres i Jean Leon.

El gerent del Casal, Salvador Casals, ha explicat que, tot i no haver materialitzat, de moment, cap compra de les obres exposades, han rebut nou consultes sobre algunes d’elles. A més, segons Casals, el fet d’haver llogat dos locals és una dada a destacar ja que a Manlleu, on fa set anys que se celebra aquesta mostra, s’han llogat, en total, dos locals, cosa que a Vilafranca ha passat només ja a la primera edició.

Per la seva banda, el regidor de Promoció Econòmica i Comerç, Joan Manel Montfort, ha lloat el projecte perquè és “una excel·lent mostra de col·laboració público-privada per dinamitzar els sectors econòmic, social, cultural, turístic i vitivinícola i alhora ha donat bons resultats, promovent el lloguer d’aquests locals comercials buits i que hi hagi continuïtat comercial als nostres carrers”.

Segons Montfort, doncs, el que feia el VAAC era “donar llum als aparadors, fent-los visibles, i animar a la gent a passejar”.

Per tots aquests factors, tant l’Ajuntament com el Casal de Vilafranca volen preparar una següent edició en la qual es vol treballar una finestra temporal més orientada a l’hivern i que inclogui nous artistes, tècniques variades i noves aliances per tirar endavant aquesta segona edició del Vilafranca Aparador d’Art Contemporani.

Així, doncs, el VAAC tindrà segona edició, però a l’hivern i, si les restriccions sanitàries ho permeten, amb una copa de vi com a final de l’experiència, cosa que no s’ha pogut fer enguany, precisament, a causa de la crisi sanitària de la Covid-19.

També et pot interessar

Comentaris