L’hospital comarcal de l’Alt Penedès incorpora contenidors reutilitzables

14/03/2024 - 11:20h

Amb aquesta mesura s’ha reduït la producció de 2.700 kg de plàstic.

L’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès ha incorporat contenidors reutilitzables per a la gestió dels residus sanitaris biològics que substitueixen els contenidors de 60 litres, de plàstic i d’un sol ús que s’utilitzaven fins ara. Amb aquesta mesura s’ha reduït la producció de 2.700 kg de plàstic, així com la gestió per eliminar-los com a residu.

Els contenidors reutilitzables porten una bossa de plàstic a l’interior i, una vegada plens, es porten a les instaŀlacions del gestor de residus, on es separa la bossa que conté el residu, la qual se sotmet a un tractament d’esterilització, i per altra banda el contenidor reutilitzable es neteja i desinfecta per garantir-ne la completa asèpsia perquè es pugui tornar a fer servir.

La mesura s’ha implantat amb l’objectiu d’abordar la problemàtica mediambiental, ser socialment responsables amb la sostenibilitat i seguir avançant en la resposta davant els efectes del canvi climàtic. Un canvi que no afecta la gestió i funcionament del centre.

Aquests contenidors s’han incorporat inicialment a l’hospital de Vilafranca, en una iniciativa impulsada conjuntament amb l’empresa que gestiona els residus al centre, i es preveu que en un futur s’estengui als altres centres del Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf.

Comentaris