S’adjudica la millora de l’estació de tren de Vilafranca

L’estació de trens de Vilafranca en una imatge d’arxiu.
Avatar
28/06/2021 - 21:24h

Renfe explica que els treballs suposen una inversió de 2,7 milions d’euros per fer l’estació accessible i renovació integral dels ascensors, entre altres actuacions

Renfe ha adjudicat les obres de millora d’accessibilitat de l’estació de Vilafranca, que suposen una inversió de 2.751.878 euros i l’obra civil disposa d’un termini d’execució de 15 mesos des de l’inici de les actuacions, que Renfe encara no ha detallat quan serà.

Les principals actuacions consistiran en l’adequació de l’estació per esdevenir en totalment accessible, amb la renovació integral dels ascensors, un d’ells amb connexió directa entre vestíbul, andana i passarel·la. També una nova construcció de rampa d’accés al vestíbul a l’entrada principal de l’estació.


I, finalment, la prolongació del vestíbul i nova zona d’atenció al viatger a més de l’adequació a normativa de supressió de barreres arquitectòniques dels lavabos

D’altra banda es preveu una nova pavimentació i configuració de vorada segons normativa d’accessibilitat a totes les andanes, l’adequació i millora de l’enllumenat de vestíbul i andanes, uns nous encaminaments al vestíbul i andanes, i també millores en els sistemes d’informació.

Aquesta actuació complementa altres actuacions emmarcades en el Pla de Rodalies de Catalunya 2020-2030. El Pla preveu, segons apunta Renfe, programes per millorar la fiabilitat del servei, la informació i l’atenció al client; augmentar la capacitat i les prestacions de la xarxa ferroviària, incrementar el confort i l’accessibilitat de trens i estacions.

A més, en el marc de la primera fase del pla d’estacions per a rodalia de Barcelona, Renfe està invertint prop de 100 milions d’euros en actuacions centrades principalment en la millora de l’accessibilitat, així com altres tasques de modernització de 39 estacions de la rodalia de Barcelona.

També et pot interessar

Comentaris