Protocol socorrista al Vendrell més enllà de la temporada d’estiu

Socorristes i autoritats en la presentació del servei a la platja de Coma-ruga
22/06/2021 - 19:17h

El municipi crea un equip coordinat amb diversos agents per garantir els rescats al mar també quan a les platges no hi hagi vigilància

El municipi del Vendrell garantirà que qualsevol persona pugui ser rescatada del mar si té problemes mentre es banya independentment de l’època de l’any en què ens trobem i també si l’incident en qüestió es produeix fora de l’horari de vigilància activa de les platges per personal especialitzat.

En aquest sentit, la regidora de Platges, Bàrbara Peris, ha aprofitat aquest dimarts la presentació de l’equip de l’empresa Rescatadores de les illes Canàries que per tercer estiu consecutiu s’encarregarà de la vigilància i socorrisme de les platges vendrellenques durant la temporada alta del turisme -des d’aquest dimarts fins l’11 de setembre- per anunciar la creació d’un protocol de comunicació en pre-alerta de rescat aqüàtic marí que garantirà aquell servei de salvament durant tot l’any.

Implicarà en aquesta època els socorristes de Rescatadores, però més enllà també els Bombers de la Generalitat, Protecció Civil, el Club Nàutic de Coma-ruga i el personal de la Regidoria de Platges.

Aquest protocol s’activarà de manera coordinada a través del servei telefònic d’emergències 112 i cada departament posarà els seus mitjans a l’operatiu de rescat.

L’objectiu del protocol és crear un canal de comunicació ràpid i coordinar els diferents efectius i serveis per al rescat. Contempla dues situacions i tres escenaris: la temporada sense el servei de socorrisme i la que hi ha socorrisme però, per exemple, el succés es produeix dins o fora de l’horari de vigilància, de 10 a 18h ininterrompudament.

Equip de Rescatadores
El coordinador de Rescatadores, Israel Bolero, ha detallat que l’empresa destina aquest estiu al Vendrell una vintena d’efectius humans, una ambulància, un quad, una moto d’aigua i una embarcació nàutica.

També et pot interessar

Comentaris