Vilafranca programa per aquest estiu 51 activitats per a infants

Avatar
22/06/2021 - 12:12h

Les propostes del Vilaestiueja tindran lloc del 5 al 30 de juliol a la tarda i es desenvoluparan en diferents centres educatius

L’Ajuntament de Vilafranca ha impulsat per segon any consecutiu VILAESTIUEJA, una iniciativa que té per objectiu oferir una proposta d’activitats de lleure educatiu àmplia i de qualitat que permeti a infants i famílies gaudir de les tardes d’estiu sense necessitat de moure’s de Vilafranca. La regidora d’Educació, Xell Montserrat, acompanyada de la cap de servei, Dolors Peñafiel, i la tècnica del programa, Montserrat Muñoz, han presentat les propostes aquesta setmana.

Les activitats del Vilaestiueja tindran lloc del 5 al 30 de juliol en horari de tarda i es desenvoluparan en diferents centres educatius, ja que disposen d’instal·lacions molt adequades per  a la pràctica de determinades activitats. La regidora d’Educació de l’Ajuntament de Vilafranca, Xell Montserrat, va destacar en roda de premsa que d’aquesta manera “aquest any s’ha optat per fer diversificar l’oferta d’activitats en diferents barris de la vila i així mirar d’arribar a un públic més ampli”.

VILAESTIUEJA vol ser una eina educativa de primer ordre i una gran oportunitat per gaudir d’un lleure de qualitat i amb transmissió de valors.  Això és especialment important per als infants d’entorns socioeconòmics més desafavorits, que són els que possiblement més acusen la desconnexió de l’entorn educatiu durant els mesos d’estiu, ja que tenen més dificultats per accedir a les ofertes de lleure que, sovint, comporten un pagament.

Escoles i espais públics

En la mateixa línia que l’any passat, l’elecció dels espais on es duran a terme les activitats ha vingut molt condicionada per al situació sanitària actual. Amb la voluntat de garantir al màxim la seguretat dels assistents, s’han triat espais a l’aire lliure on es pot controlar l’aforament. Això permetrà garantir el distanciament necessari, així com les mesures d’higiene que recomanen les administracions competents.

Les activitats es duran a terme a diferents escoles públiques i municipals: Estalella i Graells, Baltà i Elias, Dolors Piera, Pau Boada i Mas i Perera, a la llar d’infants Lola Anglada, a l’Escola d’Art Arsenal, i en un espai de la via pública: el passatge Alcover.


Un altre aspecte important que té a veure amb la voluntat d’oferir un estiu ric en experiències de lleure i accessible per a tothom és el fet que totes les activitats del Vilaestiueja seran gratuïtes, tot i que caldrà fer la reserva prèvia a través de la pàgina web de l’Ajuntament www.vilafranca.cat/vilaestiueja. L’objectiu és com recordava la regidora, “vilaestiuejar, oferir un estiu divertit i amb propostes educatives de qualitat i proximitat, sense sortir de Vilafranca”.

El programa d’activitats es pot consultar a la web www.vilafranca.cat/vilaestiueja, des d’on es podran fer les reserves, amb aforaments limitats. Hi ha activitats adreçades només a infants i d’altres que són propostes per a infants i famílies. En aquest cas, es demana que l’infant assisteixi acompanyat d’una única persona adulta, ja que és important complir els aforaments i es vol afavorir que hi participin el màxim d’infants.

Activitats variades de 0 a 12 anys

Pel que fa a les propostes d’activitats, van adreçades a infants de 0 a 12 anys i estan diferenciades en funció dels grups d’edat. Hi ha un ventall molt ampli de propostes que van des dels tallers de música amb la possibilitat d’aprendre a tocar l’ukelele o fer percussió amb pilotes de bàsquet, conta contes, tallers de futbolnet, pistes d’scooter, tallers de manualitats, creació d’un hortet, elaboració d’un mural gegant al carrer, robòtica, etc.  Aquest any, com a novetat i a causa de la relaxació de les mesures de restricció pel que fa a actes culturals, s’han programat tres espectacles de gran format que tindran lloc els dies 16, 23 i 30 de juliol. Es podrà veure circ, amb un espectacle a càrrec de la companyia Desastrosus Cirkus, gaudir d’un concert de Jazz dixieland, amb Roger Canals i companyia i participar de l’espectacle de màgia de Marcel Gros “La gran A…ventura”.

En total s’han programat un total de 51 activitats, 11 més que l’any passat, que volen ser el punt de partida d’un projecte que ha de tenir continuïtat i que forma part d’una nova línia d’acció de l’Ajuntament de Vilafranca en el marc de les polítiques d’infància al municipi.

Aliança Educació 360

Aquesta proposta també està molt alineada amb els objectius del l’Aliança Educació 360, un projecte amb el qual l’Ajuntament hi està adherit i que té com a repte principal superar un model educatiu centrat exclusivament en les activitats escolars i lectives i considerar que l’aprenentatge extrascolar, així com les activitats de lleure d’estiu, ofereixen una qualitat i quantitat creixent d’oportunitats educatives valuoses encara poc reconegudes i desconnectades. També persegueix la igualtat d’oportunitats educatives en l’accés a les activitats fora del sistema reglat, sense exclusions.

Amb accions com el Vilaestiueja o el Passaport Edunauta –un projecte en que participen un total de gairebé 1.000 alumnes de tots les escoles d’educació infantil i primària de la vila- l’equip de govern de l’Ajuntament de Vilafranca té la voluntat que Vilafranca esdevingui un referent en les politiques de suport a la infància i l’adolescència, en el marc d’una visió educativa que té com a objectiu principal garantir l’èxit educatiu de tot l’alumnat.

També et pot interessar

Comentaris