Jazz Club Vilafranca tanca temporada amb una aposta creativa i original

19/06/2021 - 10:08h

Un concert amb els Hemiola Trio aquest dissabte a l’auditori de Vinseum

Aquest dissabte, a les 20.30 i a l’auditori de Vinseum, Jazz Club Vilafranca tanca temporada amb Hemiola Trio, un grup de músics experimentadors i experimentats. Sergi Sirvent (piano) i Òscar Domènech (bateria), que porten un historial de projectes i col·laboracions que arriben pel cap baix a dues dècades, es posen en mans de Tempe Hernández (contrabaix), un compositor jove amb tanta passió per les músiques del món, com per l’aventura tècnica dins la música mateixa.

Hemiola és un concepte que s’utilitza en música per fer referència a l’accentuació en els contratemps. Partint de la formació clàssica del “piano trio”, Hernández i el seu equip combinen cançons originals amb melodies populars i contemporànies, deixant un important espai per a la improvisació i la cadència rítmica. L’accent en els contratemps, en clau de groove, els dona caràcter i genera una sonoritat singular i identificable. Són, sense cap dubte, una de les apostes més creatives i originals del nostre jazz

Del 2018 ençà que el compositor i contrabaixista Tempe Hernández lidera aquest trio de jazz contemporani. D’origen argentí, porta anys formant part del jazz i la música improvisada a Barcelona. Es formà en contrabaix amb Horacio Fumero i Javier Colina i, en composició, amb Guillermo Klein. Es va llicenciar a l’Instituto Tecnológico de Música Contemporánea de Buenos Aires, i posseeix un màster en Art Sonor per la Universitat de Barcelona. Ha compartit concerts amb Gary Bartz, Bruce Barth, Gorka Benítez, Guillermo Klein, i molts d’altres.

També et pot interessar

Comentaris