‘Humanitats a la fresca’, una nova iniciativa del Casal de Vilafranca

Marc Jobani i Salvador Casals van presentar aquesta nova iniciativa del Casal de Vilafranca | 3d8
16/06/2021 - 12:00h

Es farà un curs sota el títol “La història parlada. Mots i expressions que expliquen qui som”

Com a novetat, aquest juliol el Casal de Vilafranca enceta un nou curs de la seva Aula d’Humanitats a càrrec de l’historiador Marc Jobani. Aquest curs parlarà d’expressions orals que són història parlada. S’analitzarà el context que les va formar i s’identificaran els usos, així com els canvis de significat, amb la voluntat de refrescar la memòria i el coneixement de la llengua catalana i posar en valor l’imaginari col·lectiu del nostre patrimoni immaterial. L’expressió “em treus de polleguera” o per què diem que hem pagat amb “escreix” alguna cosa quan hem pagat de més, seran algunes de les curiositats que comprendrà aquest curs.

El curs es realitzarà els dimarts i dijous del 6 al 29 de juliol de 18 a 20h. A més, un dels atractius d’aquest curs és que es realitzarà a l’aire lliure, concretament al pati dels nous allotjaments Inglada Via de Pinnae i al pati dels cellers Mascaró, fent possible classes d’humanitats a la fresca. Els dimarts 6 i 29 de juliol, excepcionalment, les classes es realitzaran al Casal.
Les persones interessades en el curs podran escollir si realitzen 4 sessions, amb un cost de 25€ per persones associades i 40 € per no associades o si en realitzen 8, amb un cost de 40€ per socis i sòcies i 70€ per no socis/es.

Sobre Marc Jobani

Llicenciat en Història per la Universitat de Barcelona, 2000. En el sector cultural, les seves primeres activitats van ser de documentalista gràfic a Enciclopèdia Catalana, Edicions 62, Planeta i La Vanguardia, a l’hora que recent llicenciat va dedicar-se a l’arqueologia del món clàssic de forma intermitent durant més de 6 anys.

Ha estat col·laborador de revistes d’Història com Clio i la Societat Arqueològica Lul·liana, així com guia de les visites al Palau Savassona i professor dels cursos de formació històrica a l’Ateneu Barcelonès, on actualment segueix també treballant des de l’any 2009.

Ara fa una mica més de 10 anys va formar part de la creació de l’empresa de Serveis Culturals ANDRONAcultura, amb la qual es dedica a la creació de continguts per a activitats vinculades a la formació de joves i adults, així com a la investigació històrica per a la creació de rutes i visites guiades per la ciutat de Barcelona i altres com Terrassa, Badalona, Tortosa, La Garriga, Santa Margarida i els Monjos.

Des de ja fa més de 5 anys, treballa en els cursos de formació d’Història de l’Aula d’Humanitats del Casal La Principal i realitza visites guiades al teatre del Casal.

També et pot interessar

Comentaris