El 25 de juny finalitza el termini d’admissió d’originals del V Premi Anna Maria de Saavedra

Avatar
16/06/2021 - 11:00h

Organitzat per La Cultural Llibreria i Edicions i Propostes Culturals Andana, el premi s’adreça als autors inèdits residents a l’Alt i el Baix Penedès que vulguin publicar la seva primera obra literària

Divendres dia 25 de juny, a dos quarts de nou del vespre, finalitza el termini d’admissió d’originals de la cinquena edició del Premi Anna Maria de Saavedra que té com a objectiu ajudar als autors residents a les comarques de l’Alt i el Baix Penedès a publicar la seva primera obra literària, ja sigui narrativa, teatre poesia o assaig. En aquest sentit, la convocatòria no s’adreça de manera específica a cap grup d’edat sinó que posa l’èmfasi en el caràcter inèdit de cada autor o autora.

Segons les bases de l’edició d’enguany, s’admet qualsevol tipus de gènere literari –novel·la, poesia, assaig o teatre- i només en queden exclosos els assaigs acadèmics o científics i les obres adreçades a un públic infantil i juvenil. Els originals, que caldrà presentar per triplicat, s’hauran de lliurar en mà o be per correu a La Cultural Llibreria, carrer de Sant Joan, 12, 08720 de Vilafranca del Penedès.


Per Nadal, a les llibreries

El veredicte del premi, convocat per La Cultural Llibreria i Edicions i Propostes Culturals Andana, amb el suport de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès i el Consell Comarcal de l’Alt Penedès, es farà públic el dia 13 de setembre amb la idea que l’obra quedi enllestida i publicada per tal que arribi a les llibreries de tot el domini lingüístic del català coincidint amb la campanya de Nadal. Això a banda, les bases de la convocatòria també preveuen la presentació pública de l’obra guanyadora. El jurat de la convocatòria estarà format per escriptors, representants de la llibreria i de l’editorial.

El premi pren el nom i reivindica la figura de la poetessa i traductora vilafranquina Anna Maria de Saavedra Macià (1905-2001), una autora que en vida no va reeixir a veure publicada la seva obra en forma de llibre, i per això mateix s’adreça a tots aquells autors residents a l’Alt i el Baix Penedès que es deleixen per publicar i ser llegits, però no troben els canals adequats per fer-ho. El guardó, doncs, vol incentivar la producció literària a les dues comarques i donar una oportunitat a nous talents literaris.

A les tres primeres edicions del premi, es van presentar el mateix nombre d’originals, una dotzena, de diversos gèneres –teatre, narrativa i poesia- i el jurat qualificador va elegir, per unanimitat, la novel·la de Pep Antoni Roig Abans de la boira (2017), Que tota aquella merda valgui la pena (2018) d’Anna Mas i Coses sublims (2019) d’Agnès Esquirol, mentre que l’edició 2020 va ser declarada deserta.

També et pot interessar

Comentaris