Xavier López presenta a Vilafranca l’obra ‘Mestres d’un mestre’

Avatar
15/06/2021 - 10:44h

El llibre recull les vivències i reflexions de l’autor per fer un replantejament de l’educació

Xavier López (Vimbodí i Poblet, 1980), mestre i director de l’escola Octavio Paz de Barcelona, presentarà dimarts, dia 15 de juny, a les 7 del vespre i a la sala d’actes de l’Escorxador de Vilafranca, el seu llibre Mestres d’un mestre (Columna, 2021), en un acte organitzat per La Cultural Llibreria. Carme Ortoll, mestra i exdirectora general d’Educació Infantil i Primària de la Generalitat, farà la glossa del llibre i, en acabat, hi intervindrà l’autor.


Dividit en una vintena llarga de capítols, cadascun dels quals ha estat dedicat a persones que han marcat significativament la trajectòria de l’autor, el llibre recull les vivències de Xavier López en la seva vida com a alumne i com a docent. Així mateix, l’autor va introduint al llarg del llibre un seguit de temàtiques que considera fonamentals en el dia a dia de la professió docent. Es tracta, concretament, de la defensa dels valors humanístics i dels llenguatges artístics en el procés d’aprenentatge, l’homofòbia i la diversitat a les escoles, la transició de l’escola primària a l’institut o l’educació en el lleure. És a dir, toca totes aquelles qüestions que formen part del dia a dia d’una educació concebuda, assenyala López, com a un espai per a la formació dels futurs ciutadans. Val a dir que els lectors de Mestres d’un mestre no hi trobaran cap receptari sinó, més aviat, interrogants als quals donar resposta.

Des de la passió per la professió docent, Xavier López remarca que l’educació requereix del mestre compromís, curiositat, autosuperació i aprenentatge constant com a elements imprescindibles per desvetllar la curiositat i la passió per aprendre entre l’alumnat tenint en compte, a més, la unicitat de cada infant. Per a l’autor de Mestres d’un mestre, cal un replantejament de l’educació en sintonia amb un món canviant i, d’una manera més concreta, a partir de les alteracions generades per l’impacte de la pandèmia en el món educatiu.

També et pot interessar

Comentaris