Els administradors de l’FM demanen el suport econòmic de tothom

Imatge d’arxiu dels administradors de la festa major FOTO: La Fatxenda
15/06/2021 - 11:49h

Els organitzadors de la festa major de Vilafranca no aniran enguany als comerços per a recaptar recursos però apunten que els cal ajuda

Una de les feines més costoses i poc agraïda que havien de fer els administradors de la festa major de Vilafranca era anar, porta per porta, a demanar col·laboració econòmica pels comerços de la vila.

Enguany, però, el quintet organitzatiu ha decidit no fer-ho perquè són conscients de la dificultat per la qual estan passant molts sectors i, per tant, afirmen que no volen “excloure a ningú, però tampoc coaccionar”.
Així, demanen la col·laboració de tothom “en la mesura que pugui”, tot i deixar clar que “qualsevol aportació serà benvinguda, per modesta que sigui”.

Per aquest motiu es fa una crida pública a la col·laboració, per modesta que sigui, que serà reforçada amb l’enviament de correus electrònics a les empreses que ja han aportat en les recents edicions de la Festa Major. En cas de resposta, les administradores i administradors sí visitaran personalment l’empresa o comerç per tal de tancar l’acord de patrocini o col·laboració.

Qualsevol aportació té una deducció fiscal d’un 35% com a norma general, que pot arribar fins al 40% si aquestes aportacions són perllongades en el temps. A partir de 1.500 euros es consideren serveis publicitaris, donat que a canvi s’ofereixen propostes personalitzades de publicitat, molt avantatjoses, i es factura amb IVA a banda.

Els diferents graus de col·laboració són els següents: l’agraïment val fins a 249 euros, ser amic o amiga de 250 a 599 euros, col.laborador de 600 a 1.499 i patrocinador de 1.500 a 4.999. A més, també es pot ser mecenes a partir dels 5.000 euros.

En definitiva, es demana a tothom que pugui o vulgui col·laborar que adreci un mail a festamajordevilafranca@gmail.com, que passi per la parada que les administradores i administradores instal·len tots els dissabtes a la Plaça de la Vila, o que contacti amb qualsevol dels cinc.

Aportacions de particulars

Per altra banda, la campanya ‘Apadrina un tro’ és una de les formes que tradicionalment s’han utilitzat per a petites aportacions, per que tothom que vulgui pugui sortir al programa.

Es tracta de fer una aportació de 5€, i a canvi, es donarà un imant amb una imatge d’un tro com a recordatori, i també podrà sortir al programa. Es podrà realitzar a la parada instal·lada cada dissabte a la Plaça de la Vila.

Per altra banda, qualsevol persona física pot fer una aportació superior a 20€, amb uns avantatges fiscals molt importants. Serien del mateix estil dels que es gaudeixen per altres entitats sense ànim de lucre, com podria ser la Marató de TV3, Creu Roja, etc.

Els primers 150€ (de totes les aportacions sumades) tenen una deducció del 80%. Per exemple, si aportes 150€ a entitats sense ànim de lucre, hi ha una deducció de 120€. És a dir, en la realitat, a la persona física li costa 30€, però en canvi, la FM en rep 150. L’excés que superi els 150€ també tenen bonificació, en aquest cas d’un 35%.

Els particulars també podran col·laborar amb la Festa Major 2021 amb la compra de marxandatge i el programa, que junt amb l’estampa i el regal, es posarà a la venda els dies de la capta.

També et pot interessar

Comentaris