Pere Queraltó presenta a l’Escorxador el segon volum de ‘Pensaments’

14/06/2021 - 14:37h

Es tracta d’una selecció de textos breus escrits pel comerciant i doctor en Filosofia del Pla

El doctor en Filosofia i comerciant Pere Queraltó Segarra (el Pla del Penedès, 1961) presentarà dijous, dia 17 de juny, a dos quarts de vuit del vespre, a la sala 3 de l’Escorxador de Vilafranca del Penedès, el segon volum de Pensaments (Paraules amb mi mateix) 1995-2014 (Editorial Sunya, 2021) en un acte organitzat conjuntament amb La Cultural Llibreria. Si en l’anterior volum Queraltó aplegava un seguit d’anotacions disperses en forma d’aforismes, pensaments i poemes que anaven des de la seva adolescència fins al naixement dels seus fills, el Gerard i la Clara, aquest segon conté les reflexions d’una persona molt més madura intel·lectualment i emocionalment. En la presentació, Pere Queraltó estarà acompanyat de Dionís Lluch, Pep Antoni Roig, Maria Rodríguez i Rosa Colomé i comptarà amb la col·laboració musical de Xavier Sabaté i Eva Pérez.

El dia a dia de Pere Queraltó discorre per dos camins que es complementen. D’una banda, la seva tasca com a botiguer al capdavant d’un negoci d’alimentació i tabac que amb ell ha arribat a la quarta generació. D’altra banda, hi ha l’intel·lectual, el llicenciat en Sociologia i doctor en Filosofia per la Universitat de Barcelona, una persona apassionada pel pensament i el coneixement. I en aquesta quotidianitat allò que ho relliga tot és la paraula escrita, la seva vocació d’escriptor que ha vingut practicant des de l’adolescència i que ara ha decidit posar negre sobre blanc. La paraula com una manera de mantenir un diàleg amb si mateix, per explicar i explicar-se

La centralitat que la paraula escrita té i ha tingut en la vida de Pere Queraltó l’ha portat a afirmar que “sense la paraula escrita” és mort.

L’acte s’ha organitzat seguint els protocols anti-Covid, de manera que les persones interessades a assistir-hi cal que facin una reserva prèvia trucant a La Cultural Llibreria (938920848) o bé mitjançant l’adreça electrònica infor@llibrerialacultural.cat.

També et pot interessar

Comentaris