Denuncien un greuge comparatiu entre centres per la selectivitat

Un moment de l’inici de la selectivitat a l’institut Milà i Fontanals de Vilafranca. FOTO: Facebook
10/06/2021 - 17:44h

L’institut Alt Penedès de Vilafranca ha enviat una carta a la Coordinació PAU SUR de l’Oficina d’Accés a la Universitat lamentant la situació

El director de l’Institut Alt Penedès de Vilafranca, Carlos Rull, ha enviat una carta a la Coordinació PAU SUR de l’Oficina d’Accés a la Universitat en la qual vol fer constar la seva “enèrgica protesta” per la gestió dels tribunals de la convocatòria de la selectivitat d’enguany.

En el text, el director del centre vilafranquí apunta que considera que és un greuge comparatiu respecte al seu alumnat que se’ls faci desplaçar a Vilanova i la Geltrú, “amb totes les incomoditats i pèrdues de temps que això suposa,quan altres centres del mateix municipi poden fer les proves a Vilafranca, sense necessitat de fer cap desplaçament”.

El director també lamenta que la decisió que els alumnes hagin d’anar a Vilanova es va comunicar al centre i a l’alumnat divendres dia 4 de juny, donant “només un marge de dos dies hàbils per organitzar el transport, amb l’afegit que les pauses extraordinàries entre proves generen un horari que impossibilita organitzar de forma raonable des del centre la tornada a Vilafranca”.

Preguntat per la qüestió, Carlos Rull apunta que les deficiències en l’organització per part del Departament poden perjudicar l’alumnat de manera injusta. Explica que el seu centre ha respectat el calendari escolar i, per tant, no ha pogut cedir aules de l’institut per fer la selectivitat, cosa que sí que ha passat, afirma, al Milà i Fontanals, on les proves s’estan fent al mateix centre i, per tant, a Vilafranca.

“És un despropòsit”
“Nosaltres no volem buidar les aules abans d’hora, sinó que el curs s’acaba el dia 22 i creiem que ha estat un error d’organització d’Educació, perquè tots els centres haurien de ser iguals i tenir les mateixes condicions”, apunta el director, al mateix temps que comenta que no pot ser que la Generalitat “deixi a criteri de cada centre si pot o no buidar les aules per acollir les proves”. “Creiem que és una decisió que ha de venir d’administracions superiors i facilitar-nos la logística. Si no, acaba sent un despropòsit, que és el que ha passat enguany”, clou.

També et pot interessar

Comentaris