L’Orfeó Català omple el pavelló poliesportiu de Torrelavit per tancar l’any del Centenari

Avatar
09/06/2021 - 10:00h

Més de 250 espectadors van seguir el concert que va acabar amb una emotiva interpretació del Cant de la Senyera

Més de 250 espectadors van omplir el pavelló poliesportiu de Torrelavit, amb les mesures Covid, per seguir el concert de l’Orfeó Català dissabte a la tarda, en l’acte de cloenda de l’any del Centenari. Dirigit per Pablo Larraz Dalmases, amb Josep Buforn al piano, l’Orfeó Català va interpretar peces de Pau Casals, J. Ollé Sabaté, J. Vila i Casañas, X. Sans, Albert Guinovart i A. Pérez Moya i va acabar amb una emotiva interpretació del Cant de la Senyera compartint escenari amb la Coral de Torrelavit, i l’alcalde, Manuel Raventós, membre de l’Orfeó Català fins l’any 2019.

PUBLICITAT

L’Orfeó Català és un dels cors amateurs de referència del país. Amb més de 125 anys d’història, va ser fundat el 1891 per Lluís Millet i Amadeu Vives per difondre el repertori coral català i universal amb la màxima excel·lència artística. Al llarg de la seva història, l’Orfeó Català ha interpretat les obres més representatives del repertori coral i ha protagonitzat primeres audicions d’obres com la Missa en Si menor de Bach o Les estacions de Haydn.

PUBLICITAT

Aquest concert havia estat programat per inaugurar l’any del Centenari de Torrelavit, al març de 2020, però el decret d’estat d’alarma i les restriccions dictades a causa de la Covid-19 van obligar a ajornar-lo fins ara. L’1 d’abril de 2020 va fer cent anys de la unió dels pobles de Terrassola i Lavit per formar-ne un de sol, sota el nom de Torrelavit. Fruit d’aquest unió es va construir l’edifici de l’actual escola J.J. Ràfols i el Pont de les Escoles, recentment restaurat.

També et pot interessar

Comentaris