Rufián defensa a Vilafranca la necessitat de lluitar contra la falta d’oportunitats

08/06/2021 - 22:00h

El portaveu republicà a Madrid va ser al barri de l’Espirall de la capital de l’Alt Penedès per presentar el seu llibre, ‘El 15M facha’

“Un llibre 100% Rufián”. Analitzar la realitat i l’actual situació just quan es comença a sortir de la pandèmia de la Covid-19 a partir de les propostes que Gabriel Rufián escriu en el llibre El 15M facha. Unes propostes que el portaveu republicà a Madrid va desgranar fa uns dies davant prop del centenar de persones que es van reunir a la Plaça Doctor Bonet de l’Espirall. Unes idees i accions que es recullen en el Pacte Integral per la Vida que proposa el republicà i que consisteix en posar al centre la lluita contra la desigualtat, el combat contra l’extrema dreta i dotar de contingut social l’horitzó de país.

Rufián posa com un dels punts centrals el perill que significa que les classes populars estiguin “comprant” el discurs de l’extrema dreta que es difon dia a dia a les principals cadenes estatals.

“Per què les classes obreres estan més preocupades pel què cobra Iglesias o jo, que no pels delictes del Rei fugat?” o “per què s’està més enfadat amb els possibles indults que amb la pujada de la factura de la llum?”. Rufián combat també l’intent de l’extrema dreta per “emportar-se” paraules i conceptes de l’esquerra com “llibertat”.

Rufián apunta “quina llibertat ofereix la dreta a la classe treballadora? La llibertat entre dormir a un portal o a sota un pont. Algú és lliure si la seva principal preocupació és quina hora ha d’anar a la cua de l’atur? Algú és lliure si no està ben informat?” preguntes que el portaveu republicà a Madrid respon al llibre i que basa en el Pacte Integral per la Vida dissenyat per fer front a les desigualtats, la precarietat i el canvi climàtic.

“Necessitem governs útils”

Per la seva banda Pere Sàbat, portaveu republicà a Vilafranca, destaca l’exposició d’autocrítica que fa el llibre en com des de l’esquerra s’ha permès arribar a la situació actual, amb un sistema que prima l’economia a la vida. Sàbat considera que “un dels mals actuals és la manca d’autocrítica, que serveix per veure què s’està fent bé i poder millorar per avançar”. Del llibre Sàbat el defineix com “una declaració d’intencions i un manual sobre la utilitat”.

En el llibre Rufián aporta propostes per capgirar les situacions de desigualtat a nivell europeu, estatal i català, uns àmbits que Sàbat reclama que s’hi afegeixi el municipal ja que “els ajuntaments han de ser claus en garantir una vida digna”. I apunta a la necessitat que Vilafranca compti amb un govern “útil” que doni la volta a l’actual que no afronta la segregació escolar, la crisi habitacional o la percepció de degradació de barris com l’Espirall.  

Omplir el país

Un dels eixos que Esquerra Republicana més ha intensificat és el “com” omplir de contingut el país. En aquest sentit Lurdes Serrano, veïna del barri de l’Espirall i presentadora de l’acte, insistia en la necessitat de les classes populars de que hi hagi polítiques progressistes per combatre les desigualtats, una afirmació que Rufián assumeix explicant que “una pàtria no és només una bandera. Cal omplir de contingut la bandera i explicar allò que ens fa igual del nostre veí: precarietat, canvi climàtic, falta d’oportunitats”.

Abans de l’acte Rufián acompanyat dels regidors republicans de Vilafranca va reunir-se amb membres de l’Associació de Veïns de l’Espirall per compartir la situació i els reptes del barri.

També et pot interessar

Comentaris