Els Verds alcen el primer pilar de 5 postpandèmia

Primer pilar de 4 dels Castellers de Vilafranca postpandèmia. FOTO: Suso Paredes
06/06/2021 - 14:02h

Els Castellers de Vilafranca han descarregat a Cal Figarot l’espadat en la seva tradicional participació en els actes del Dia del Graller

Feia temps que els Castellers de Vilafranca avisaven: els castells són segurs i treballaran de forma incansable per tornar a les places el més aviat possible. I aquest diumenge a Vilafranca s’ha vist un pas més en aquest sentit.

I és que la colla vilafranquina ha aixecat el primer pilar de 5, amb camisa, que el món casteller veu des que va esclatar la pandèmia de la Covid-19. Ho han fet en una cita que era habitual en el seu calendari: el Dia del Graller, on havien arribat a fer el seu primer castell de 9.

Els vilafranquins reprenen així l’activitat dins del calendari casteller habitual de la colla, amb una de les actuacions ja tradicionals durant els primers mesos de la temporada, que l’any passat es va haver de suspendre a causa de la pandèmia de la Covid-19.

Els Castellers de Vilafranca han aixecat aquest pilar de 5 seguint en tot moment el pla sectorial del Departament de Cultura i el protocol per l’activitat castellera, que actualment permet els assaigs i les actuacions amb un màxim de 20 persones. Per a realitzar-lo, la colla ha convocat un dels grups de castellers i castelleres que fa unes setmanes van començar a assajar a Cal Figarot.


Els Castellers de Vilafranca esperen que en les properes setmanes es flexibilitzin les restriccions vigents dins l’àmbit casteller per a poder realitzar ben aviat una actuació castellera, que inclou tres castells i un pilar. Fins que no sigui possible, continuaran aixecant pilars sempre que en tinguin l’oportunitat, seguint el calendari casteller, per reivindicar que els castells, com qualsevol altra manifestació cultural, també són segurs.


També et pot interessar

Comentaris