Un 1,8% dels penedesencs rebutja la vacuna de la Covid

FOTO: FREEPIK.COM
03/06/2021 - 19:00h

A l’Alt Penedès, un 2,8% dels que han estat citats declina l’administració del vaccí, mentre que al Baix Penedès només ho fa un 0,8%

Salut ha anunciat aquesta setmana que comença la vacunació de la franja de 40 a 49 anys, cosa que evidencia que el Govern ha premut l’accelerador per deixar enrere la pandèmia com més aviat millor. Ja fa setmanes que els nous contagis a Catalunya van a la baixa, cosa que ha permès a la Generalitat anunciar mesures més flexibles per als sectors econòmics que encara estaven afectats per les restriccions.

Malgrat tot, el país és lluny d’assolir una xifra de relativa tranquil·litat pel que fa a la contenció de la malaltia. El risc de rebrot es manté estable però no acaba de baixar, i l’Rt ha evolucionat de manera negativa els darrers dies al conjunt del país.

Segons dades del Departament de Salut, aquest dijous Catalunya registrava un risc de rebrot de 113 punts, només dos menys que la setmana passada. Els últims dies, la xifra ha anat osciŀlant a l’alça i a la baixa, però no acaba de rebaixar el llindar dels cent punts que permetria a la comunitat sortir del risc alt. El que ha evolucionat de forma negativa els darrers set dies al global del país és l’Rt. Ahir dijous, se situava en l’1,04, mentre que fa una setmana era del 0,96, i ja havia pujat un 0,20 respecte dels últims registres.

Al Penedès, l’evolució que han tingut els indicadors de la pandèmia la darrera setmana tampoc han estat positius, amb una incidència més negativa a l’Alt que al Baix. La setmana passada, la comarca interior era un dels únics sis territoris de Catalunya que tenia un risc de rebrot inferior als 100 punts. Aquest dijous la situació ha canviat radicalment. El risc ja s’eleva a 101 punts, 56 més que fa només una setmana.

També ha pujat de manera preocupant l’Rt, que els darrers set dies ha passat del 0,6 a l’1,7, cosa que significa que gairebé s’ha triplicat i que cada una de les persones que contreu la malaltia n’infecta 1,7 més.

Al Baix Penedès la situació ha millorat l’última setmana, tot i que venia de registres no tan bons. El risc de rebrot se situava aquest dijous en els 103 punts, trenta per sota que fa set dies, i l’Rt ha passat de l’1,58 a l’1, cosa que evidencia una menor incidència del nou coronavirus a la comarca, tot i que les darreres setmanes ja ha començat a rebre centenars de visitants.

Pel que fa a les proves diagnòstiques que s’han fet per controlar l’avanç del SARS-CoV-2 al Penedès, des de dijous de la setmana passada s’han fet 2.841 PCR i tests d’antígens, 1.386 a l’Alt Penedès i 1.455 al Baix. Al primer territori s’ha registrat una taxa de positivitat del 3,14%, mentre que al Baix ha estat del 3,7%.

La vacunació segueix avançant a les dues comarques penedesenques, i ja hi ha gairebé 40.000 persones a les quals s’ha administrat la pauta completa del vaccí contra la Covid-19. El percentatge d’immunitzats amb la vacuna és del 17,4% a l’Alt Penedès, i del 17% al Baix, una xifra que s’eleva per sobre del 35% si només es té en compte la primera dosi.

Destaca especialment la taxa de rebuig que hi ha de la vacuna, molt més elevada a l’interior que a la costa. A l’Alt Penedès, un 2,8% dels citats a vacunar-se s’han negat a rebre el vaccí, xifra que equival a unes 1.100 persones. Al Baix Penedès, en canvi, només el 0,8% han rebutjat que se’ls administri la vacuna, amb 315 persones.

També et pot interessar

Comentaris