L’Orfeó Català clou l’any del centenari de la unió de Torrelavit

03/06/2021 - 10:00h

El concert s’havia programat per a l’inici de la commemoració però es va ajornar per la pandèmia

El concert de l’Orfeó Català, dirigit per Pablo Larraz Dalmases, amb Josep Buforn al piano, serà l’acte central de la clausura de l’any del Centenari de la unió de Terrassola i Lavit. El concert tindrà lloc aquest dissabte al pavelló municipal de Torrelavit, a les set de la tarda. L’Orfeó Català començarà el concert amb la Missa de la Coronació KV317 de W.A. Mozart, i acabarà amb el Cant de la senyera de Lluís Millet. En el repertori previst, hi ha peces de Pau Casals, J. Ollé Sabaté, J. Vila i Casañas, X. Sans, Albert Guinovart i A. Pérez Moya.

L’Orfeó Català és un dels cors amateurs de referència del país. Amb més de 125 anys d’història, va ser fundat el 1891 per Lluís Millet i Amadeu Vives per difondre el repertori coral català i universal amb la màxima excel·lència artística. Al llarg de la seva història, l’Orfeó Català ha interpretat les obres més representatives del repertori coral i ha protagonitzat primeres audicions d’obres com la Missa en Si menor de Bach o Les estacions de Haydn.

Aquest concert havia estat programat per inaugurar l’any del Centenari de Torrelavit, al març de 2020, però el decret d’estat d’alarma i les restriccions dictades a causa de la Covid-19 van obligar a ajornar-lo fins ara. Les entrades del concert es poden comprar el mateix dia a la taquilla, fins a completar l’aforament permès.

L’1 d’abril de 2020 va fer cent anys de la unió dels pobles de Terrassola i Lavit per formar-ne un de sol, sota el nom de Torrelavit. Fruit d’aquesta unió es va construir l’edifici de l’actual escola J.J. Ràfols i el Pont de les Escoles, recentment restaurat.

També et pot interessar

Comentaris