Torna el Remeiart, tot i que sense activitats nocturnes

Un moment de la presentació del Remeiart, amb la caravana ambulant inclosa
02/06/2021 - 16:00h

El festival de les herbes remeieres incorporarà una mena de caravana ambulant en forma de marieta per dinamitzar el municipi

Enguany hi haurà Remeiart. Després d’haver-lo d’anul·lar l’any passat per culpa de la pandèmia de la Covid-19, els organitzadors del gran festival de les herbes remeiers de Santa Margarida i els Monjos han decidit recuperar-lo i poder-ne fer la desena edició, amb totes les adaptacions per complir les mesures de seguretat sanitàries.

La fira comença aquest mateix divendres i s’allargarà fins al dia 20 de juny. Comptarà amb gairebé totes activitats tradicionals excepte les nocturnes i, per tant, no hi haurà Nit de Vermut, entre altres. Des del consistori, l’alcaldessa Imma Ferret ha explicat que fins fa poques setmanes encara hi havia toc de queda i no podien estar pendents de si hi hauria llibertat de moviments a la nit i, per tant, van decidir que la millor opció era no dur a terme cap acció nocturna.

El festival, doncs, se centrarà aquest any principalment en les Cuines i Tapes i en la Fira Remeiart es celebrarà el diumenge 20 de juny. També es duran a terme diverses activitats d’interacció entre el comerç local i el Remeiart.

Les Cuines i Tapes comptaran amb 13 establiments del municipi que oferiran 12 tapes i unes postres, amb la possibilitat d’emportar-se-les a casa. Aquest any s’ha optat per oferir únicament tapes, que es podran tastar entre el 4 i el 20 de juny.

Aquesta ruta gastronòmica inclourà, com a novetat, un espectacle creat especialment pel Remeiart amb la figura d’una inspectora de tapes i d’un xef “hipster” que interactuaran amb el públic acompanyats d’un petit teatret ambulant tipus caravana en forma de marieta que anirà recorrent els carrers i els caps de setmana.

La tartana ha estat creada per Tàndem Produccions especialment pel Remeiart, compta amb una banda sonora original del compositor Josep Lluis Arguis i inclou tota mena de detalls sobre la tradició remeiera. Segons han explicat des de Tàndem Produccions, Jordi Gibert i Xavi Cabré, del que es tracta és de “recordar l’anar de poble en poble que es feia fa molts anys a vendre herbes remeieres, però ho farem de la mà de la tradició, la inspectora de tapes, i d’un personatge molt més modern: el hipster”

Pel que fa a la Fira, aquesta es durà a terme, com sempre, al Castell de Penyafort però amb importants adaptacions al moment actual.

Enguany, per exemple, no es podrà comptar amb el trenet de pujada al castell, però s’oferiran propostes d’entreteniment al llarg del camí d’accés al recinte; es reforçaran els controls d’accés per garantir la seguretat i la distància entre els visitants i s’ampliarà la programació de xerrades i tallers, que enguany comptaran amb reserva prèvia i amb un preu simbòlic d’inscripció per garantir l’assistència.

L’Ajuntament destinarà els diners d’aquestes inscripcions a projectes de millora mediambiental perquè aquest serà també un dels grans eixos del festival 2021.

El Remeiart d’aquest any també ha volgut apostar per la dinamització comercial amb la creació d’un concurs d’enigmes pensat per a públic familiar. Les persones que vulguin fer-lo podran recollir els impresos de pistes als 56 establiments col·laboradors i completar els enigmes per aconseguir premis o participacions en un sorteig.
També com a novetat, el Remeiart 2021 ha estrenat una aplicació per a mòbil on es podrà consultar l’oferta de tapes i la programació del festival.

També et pot interessar

Comentaris