Ajuntament i escoles impulsen casals d’estiu als centres educatius

Cinc escoles de Vilafranca organitzen casals d’estiu als centres educatius
Avatar
02/06/2021 - 11:53h

Enguany s’oferiran un total de 590 places al Pau Boada, Baltà i Elias, Cristòfor Mestre, Dolors Piera i Estalella i Graells

Un any més, un nombre important d’Associacions de Famílies (AFAs) de centres educatius de Vilafranca han tirat endavant l’organització de Casals d’Estiu en col·laboració amb l’Ajuntament de Vilafranca.

Les AFAs que impulsen aquests casals són les de les escoles Mas i Perera, Baltà i Elias, Cristòfor Mestre, Dolors Piera i Estalella i Graells. Com a novetat, el casal d’estiu de l’escola Mas i Perera s’ubicarà a les instal·lacions de l’escola Pau Boada.

La regidora d’Educació, Meritxell Montserrat, agraeix explícitament la implicació i el compromís de les AFAs a l’hora de garantir una oferta d’activitats de lleure educatiu a l’estiu per als infants de les seves escoles. Enguany, l’oferta de places s’ha mantingut i se n’oferiran un total de 590, un nombre similar al de l’any passat. Finalment al 2020 hi van assistir 406 infants.


La regidora també destaca la importància d’establir acords i teixir complicitats amb agents educatius locals, com són les AFAs, “per impulsar, en el marc de les activitats de lleure d’estiu, dinàmiques que aportin valor afegit als infants i joves, tot atenent a les seves necessitat educatives i de lleure. En el context actual, aquesta àmplia oferta de casals d’estiu han d’esdevenir una eina essencial d’aprenentatge i socialització que contribueixi a la cohesió social i la inclusió”.

Montserrat també destaca la importància que molts joves de Vilafranca i comarca “puguin participar com a monitors i monitores de lleure i, per tant, que sigui també una sortida laboral”.

Aportació de recursos municipals
Per fer possibles els casals d’estiu, l’Ajuntament ha destinat una dotació important de recursos que es preveu que acabarà sent uns 75.000€.

Aquest import inclou la cessió dels espais de les cinc escoles i l’assumpció de les despeses de neteja i desinfecció de les instal·lacions, el finançament d’un percentatge important de les quotes dels infants en situació de vulnerabilitat social a través d’un sistema de beques, així com el monitoratge de reforç per atendre l’alumnat amb necessitats eductives especials garantint el principi d’inclusió en les activitats de lleure d’estiu.

A banda dels infants que seran beneficiaris d’una beca donada la seva situació de vulnerabilitat, la resta d’infants que s’inscriguin als casals d’estiu ho faran amb un bonificació aproximada del 30% sobre el cost real del servei, ja que el fet de disposar d’una aportació econòmica d’aproximadament 15.000€ per AFA fa que el cost de l’activitat pugui ser menor per a les famílies. Amb això també s’aconsegueix un altres dels objectius compartit per l’Ajuntament i les AFAs: que els Casals d’Estiu siguin el màxim d’accessibles.

També et pot interessar

Comentaris