El Taller d’Assaig Teatre estrena diumenge a Cal Bolet “A la meta”

01/06/2021 - 17:00h

L’elenc celebra el seu quinzè aniversari amb una obra del dramaturg Thomas Bernhard

El Taller d’Assaig Teatre de Vilafranca compleix aquest any el seu quinze aniversari. Creat inicialment amb actrius i actors formats abans en altres grups, des del 2006 no ha deixat d’estar present en l’escena del país, cada any amb noves produccions, arribant a fer espectacles notables que han tingut bona acollida i gran difusió. Prop de 50 propostes artístiques de diferents formats amb gairebé un centenar d’acutacions i una seixantenat de persones han format part d’aquest grup vilafranquí tan creatiu.

Fa ja quatre anys van començar a cobejar la idea de portar a l’escenari l’obra A la meta, del dramaturg austríac Thomas Bernhard. Amb canvis en el repartiment, parades i posteriors represes l’obra va anar respirant i ara, finalment, arriba aquest diumenge a l’escenari del Teatre Bolet, a les 18.30 hores.

Per al TAT, i en particular per a alguns dels seus actors ha representat un repte majúscul; la complexitat dels personatges d’aquest autor, un veritable enfant terrible de la dramatúrgia contemporània, mestre de dramaturgs, fa que l’esforç interpretatiu sigui apassionant.

El que ens diu Thomas Bernhard en les seves obres és colpidor, però ho és molt més la manera de dir-ho, sempre a través d’uns personatges megalòmans i esperpèntics. Una obra on la ironia i el cinisme ens fan somriure i la força interpretativa de la mare , protagonista absoluta d’aquesta tragicomèdia, ens atrapa amb un discurs que posa en evidència totes les xacres d’un món corromput, on la mentida i la hipocresia estan inserides en el moll de l’os de la societat. Tres personatges: la mare, la filla i l’autor dramàtic -embolicats amb un text que funciona com una espiral de repeticions- es desplacen subtilment de la tragèdia cap a la comèdia fins arribar a l’esperpent grotesc.

A la meta es va estrenar en català l’any 1994, amb Lourdes Barba, Francesca Piñón i Pep Tosar, sota la direcció de Xavier Albertí, al teatre Adrià Gual.

També et pot interessar

Comentaris