Dimarts reobre el bar de Cal Figarot

D’esquerra a dreta, Sisco Benet, Iurgi Arocena i Carles Mata
Judit Benages
27/05/2021 - 12:49h

Se’n farà càrrec Iurgi Arocena, que fins ara era el propietari del restaurant Narrika, que fusionarà la gastronomia basca amb la cultura catalana

El restaurant de la seu social dels Castellers de Vilafranca, Cal Figarot, reobrirà dimarts les seves portes en nou projecte que fusionarà la gastronomia basca amb la cultura castellera i catalana. L’encarregat de liderar-lo és Iurgi Arocena, fins ara propietari del restaurant Narrika, també a Vilafranca.

Arocena té una llarga trajectòria en la gastronomia, tant al País Basc com a Vilafranca. Ha treballat en diversos bars i restaurants, entre ells el Martín Berasategui.

A Cal Figarot, Arocena traslladarà l’esperit i la cuina que ha desenvolupat els últims anys al Narrika. Hi oferirà esmorzars, menús de migdia, menú de cap de setmana, tapes, racions, plats i pintxos, entre d’altres. I tot amb cuina casolana. Obrirà cada dia des de primera hora del matí fins al vespre, excepte els dimarts (amb excepció del proper 1 de juny, dia de l’obertura).

A la presentació del projecte, Iurgi Arocena va agrair als Castellers de Vilafranca l’oportunitat de treballar a Cal Figarot. “És un dels millors llocs de Vilafranca, per mi el millor. Vull que la gent entri i surti, se’l faci seu. El meu projecte s’assemblarà més a un bar que a un restaurant, vull que la gent entri i surti i se senti com a casa seva”, va expressar.
Per la seva banda, el president dels Castellers de Vilafranca, Carles Mata, creu que el projecte del Narrika respon al gir que des de la colla se li vol donar al restaurant de Cal Figarot.

“Buscàvem una proposta per obrir Cal Figarot que reactivés el local com a seu social. Volem un local social obert a Vilafranca, al Penedès i a tothom”, va concloure el president, que també va anunciar que en breu volien recuperar les activitats socials tradicionals de l’estiu a Cal Figarot, com els Musicals Figarot, tast de vins i cinema a la fresca

També et pot interessar

Comentaris