Tot recordant a Josep Cañas

Avatar
27/05/2021 - 12:00h

20 anys després de la seva mort no hi hagi cap perspectiva de futur quant a l’obertura del Museu Josep Cañas a cal Fontanilles

Diumenge passat, dia 23 de maig, una colla d’Amics de Josep Cañas, aprofitant el dia del seu aniversari, van recordar-lo, tenint en compte també que fa 20 anys que ens va deixar.


L’acte es va fer al cementiri de Banyeres on hi ha també enterrada la seva família (pares, germana i esposa). Es van posar flors al seu nínxol i tot seguit es van llegir diversos pensaments seus que feien referència a la seva vida i a la seva obra i en Joan Jané, que va ser el seu tutor i la persona que va estar al seu costat els darrers anys de la seva vida, va fer un repàs del més significatiu que ha transcorregut en aquests vint anys relacionat amb ell.

El més destacable és que, després de tants anys, encara no es tinguin en compte algunes de les condicions del seu testament, com ara el fet que no hi hagi a la seva fundació, representants de l’Ajuntament del Vendrell, del Consell Comarcal del Baix Penedès, de la Diputació de Tarragona o de la mateixa Generalitat de Catalunya.

Aquest  fet fa que, per desgràcia, el nom i l’obra de Josep Cañas estiguin aïllats en l’àmbit local i que no hi hagi cap perspectiva de futur quant a l’obertura del Museu Josep Cañas a cal Fontanilles, ni de la promoció de la seva obra.

Entre els assistents hi havia les persones que van endreçar bona part de la seva obra escrita (pensaments, obres de teatre, llibres, contes, memòries,…); els objectors de consciència que van fer-li companyia i el portaven a “carregar les piles” durant els caps de setmana d’aquells tres anys llargs que es va estar a la Policlínica del Vendrell; els grallers de Banyeres que el van animar moltes vegades amb les seves cançons tot recordant el toc de castells i membres actuals de la junta de l’Òmnium Cultural del Baix Penedès. Va ser un acte emotiu, tot i que es van trobar a faltar autoritats municipals i membres de la Fundació Josep Cañas.

També et pot interessar

Comentaris