El Sonaprop arrenca el proper 6 de juny amb un concert a càrrec de Feliu Ventura

Avatar
27/05/2021 - 10:00h

El cartell de la 14a edició es completa amb les actuacions de Jo Jet i Maria Ribot i Joan Garriga

Després que la pandèmia obligués a modificar el cartell de l’última edició, el Sonaprop torna un any més a Llorenç del Penedès. Consolidat ja com un dels cicles de música imprescindibles del Penedès, l’escenari d’aquesta nova edició serà l’ateneu El Centre de Llorenç del Penedès, seu de l’entitat organitzadora.

El cicle començarà el dia 6 de juny i constarà de tres concerts, tots ells acompanyats de maridatges de vins, amb la coŀlaboració dels cellers Jané Ventura, Giró i Ribot, i l’Apical. Mitja hora abans de cada concert s’obrirà el servei de copes per començar a degustar els vins.

PUBLICITAT

Estrena el 6 de juny

L’estrena serà el proper diumenge 6 de juny, a les 19h, a càrrec del músic Feliu Ventura, que presentarà el seu nou disc “Convocatòria”, un recull de cançons pròpies (d’ençà d’aquell llunyà “Música i lletra” del 2011) portat al món des de la seva estimada Xàtiva. “Les cançons no canvien el món, però convoquen la gent que el canvia”. Ens reclama el record inesborrable i els somriures còmplices del seu pas pel Sonaprop, fa set anys. La temptació de tornar-lo a convidar no es podia reprimir. Torna, quan més ens calen les cançons. Torna, i hi estem convocats. Amb els vins de Jané Ventura.

Pop independent

El cicle continuarà el diumenge 13 de juny, a les 19h, de la mà de Jo Jet i Maria Ribot, que portaran –prenem-nos ho com un senyal– Sant Llorenç, el seu tercer disc, presentat just abans del primer confinament. Pop independent, sedós i lluminós. Una mirada sobre el llegat emocional que deixa el pas de les generacions sobre les persones, els llocs i la societat, amb la infantesa com a teló de fons. Maria Ribot i Jordi Jet, a duet de guitarra i veus, amb Josep Cordobés a la bateria. Tendresa orgànica i genuïna des del Bages. Amb els vins de Giró i Ribot.

PUBLICITAT

Barreja de rumba i cúmbia

I l’últim concert que tancarà el cicle es farà esperar uns dies. Serà el diumenge 8 d’agost, a les 21 h, per acomiadar aquesta edició del Sonaprop amb un gran concert de festa major a càrrec de Joan Garriga i el Mariatxi galàctic. Fundador de Dusminguet i ànima de La Troba Kung-Fu, Joan Garriga és una figura clau per entendre l’evolució de la música popular del segle XXI feta a Catalunya. El co-descobridor de la Rúmbia –barreja de rumba i cúmbia amb denominació d’origen vallesana– acaba de debutar amb un àlbum que apunta a clàssic instantani. Gravat entre 2019 i 2020 i mesclat en ple confinament, El ball i el plany (2020) és un viatge apassionant per tots els mons que caben a l’acordió de Joan Garriga: el Mediterrani de l’havanera i el raï, el Carib llatí, la Jamaica del reggae i el dub i evidentment, el nord de Mèxic que inspira la seva nova formació. Acompanyat del seu fidel company de mil batalles, Marià Roch (baix), el fogoner de la caldera rítmica, Rambo (bateria), i el guitarrista Madjid Fahem (Manu Chao, La Ventura), el veritable hereu de Gato Pérez es consagra a l’olimp de la fusió sense confusió. Amb els vins de L’Apical.

Les entrades es poden comprar anticipadament a www.sonaprop.ppcc.cat.

També et pot interessar

Comentaris