Vilafranca torna a rebutjar pagar una indemnització a SABA

La concessió amb SABA per les zones blaves acaba el 21 d’abril
19/05/2021 - 16:56h

L’empresa presenta una nova demanda on reclama, de nou, 485 mil euros per compensar la manca d’ingressos durant l’estat d’alarma

Vilafranca va tornar a rebutjar la reclamació que va presentar l’empresa SABA fa uns mesos demanant 485 mil euros a l’Ajuntament com a indemnització per l’anuŀlació de la zona blava d’aparcament de la ciutat durant 1 mes i 23 dies de març, abril i maig de l’any passat en els que va estar vigent el confinament estricte a causa de la Covid-19. La reclamació de SABA també feia referència al menor ús dels aparcaments de La Rambla i de Cal Rondina durant aquest mateix període de temps.

El ple ja va aprovar el mes de febrer rebutjar aquesta reclamació, però ara l’empresa ha presentat un recurs i, per tant, el ple ha tornat a rebutjar, també de forma unànime, cap mena d’indemnització econòmica a SABA.

Per compensar l’anuŀlació de les zones blaves, el ple ja va aprovar l’allargament de vigència de la concessió en 1 mes i 23 dies fent que el servei estigui en mans de SABA fins a l’11 d’abril del 2022.
Govern i oposició no consideren que tingui cap mena de lògica una demanda de SABA per l’Estat d’Alarma, i més tenint en compte que és una empresa que ha tancat amb beneficis.

Debat per la concessió del Complex Aquàtic

Per altra banda, el ple va aprovar adjudicar el contracte per a la gestió indirecta del Complex Aquàtic a l’empresa SERAF PENEDÈS.

Segons el regidor d’hisenda, Aureli Ruiz, aquesta és l’única empresa que s’ha presentat a l’oferta i, a més, és la que portava el Complex fins ara. La concessió és de dos anys amb un altre de prorrogable i Ruiz va comentar que ara eren moments complicats pel servei per culpa de la pandèmia de la Covid-19 però que s’estan fent millores per tal que, juntament amb l’evolució positiva de la pandèmia, es tradueixin en un increment d’usuaris.

La concessió va comptar amb el suport del govern i Ciutadans ja que la CUP va votar en contra i ERC i Vilafranca en Comú es van abstenir perquè, tal com han manifestat en més d’una ocasió, creuen que el que cal és fer una gestió directa d’aquests tipus de serveis o, com a mínim, fer-ne un estudi de viabilitat per veure si surt tant a compte que ho faci una empresa externa.

En un altre ordre de les coses, el ple va aprovar també una modificació de crèdit que incloïa l’increment de 50.000 euros en la partida d’atenció domiciliària. El punt va comptar amb el suport del govern, el vot en contra de la CUP i l’abstenció d’ERC, VeC i Ciutadans ja que consideren que a l’hora de preveure el pressupost d’enguany ja es podia pensar que la partida d’atenció domiciliària havia de ser més elevada.

El ple també va aprovar, entre altres, l’aprovació de la creació d’una plaça de Sotsinspector de la Policia Local i l’aprovació d’un protocol per la implantació del teletreball, una forma de treballar que, segons el govern, “ha vingut per quedar-se”.

L’oposició hi va votar a favor, però van demanar que es tingués molt en compte que hi ha serveis de l’Ajuntament que han de fer atenció presencial perquè el ciutadà necessita un contacte directe amb el personal que gestiona determinats aspectes.

Mocions de tota mena

Ja en l’apartat de mocions, el ple va aprovar, amb l’abstenció de Ciutadans, una presentada per Vilafranca en Comú que demanava l’alliberament de les patents de les vacunes.

El govern hi va votar a favor però la regidora de Salut, Anna Doblas, va avisar que l’alliberament de les vacunes “no era una vareta màgica, sinó que calen més accions perquè les vacunes arribin a tothom”.

La següent moció a debat va ser la presentada per Vilafranca en Comú en la qual es demanaven tot un seguit d’accions per la millora de la mobilitat ferroviària sostenible i pública. Des del govern no es veia clar el conjunt del text perquè, segons va explicar Francisco Romero, hi havia accions en les quals l’Ajuntament ja hi està treballant i consideraven que el lloc més adequat per parlar-ne era la Taula de Mobilitat del Penedès.

En el mateix sentit, l’alcalde Pere Regull va comentar que en l’objectiu de la moció hi estaven tots d’acord, però que no es pot “ignorar una Taula de la Mobilitat que precisament s’ha fet per parlar d’aquests aspectes”. Finalment, després d’un llarg debat, la moció va ser aprovada per punts per tal que tothom pogués votar el que considerés més oportú en cada apartat.

Encara en l’apartat de mocions, es va aprovar una d’ERC per unanimitat –acordada amb el govern– per la qual es demanaven diferents mesures per a la protecció i dinamització del comerç i la restauració a Vilafranca. També va tirar endavant un altra d’ERC per a promoure la declaració d’àrea amb mercat d’habitatge a Vilafranca i una de Ciutadans per adherir-se a la Xarxa de Ciutats per la Bicicleta.

Finalment també es va donar suport a una moció de la CUP que demanava fer un estudi extern de viabilitat per veure si seria rendible municipalitzar les zones blaves un cop acabi la concessió.

Minut de silenci en record de Mònica Hill

El ple de dimarts va ser el primer que es va celebrar sense la regidora i portaveu d’ERC Mònica Hill, que va morir dijous als 51 anys de càncer.
Així, tots els portaveus dels partits van voler dedicar unes emotives paraules a la regidora, de qui van destacar i agrair, sobretot, la seva estima per Vilafranca i el Penedès; la seva consciència per tot el que fa referència al medi ambient i el fet de ser una treballadora incansable i gran defensora de les seves idees.

Abans d’un minut de silenci, i per obrir l’homenatge que li va fer el ple, el seu company de partit, Pere Sàbat, va llegir aquest text, que va fer emocionar a tots els membres del plenari:
“avui comencem aquest ple amb el cor encara encongit i amb una tristesa que ens inunda.

Avui, malgrat que encara telemàtic, fem ple municipal, un espai que els darrers sis anys hem compartit amb la Mònica. I avui ella no hi és.

La Mònica ha representat la veu republicana en aquest ple, posant sempre els valors i l’interès general per davant de tot. La Mònica ha estat una regidora exemplar, sempre disposada, abnegada i determinada a treballar pel bé comú. Per la gent. Per no deixar a ningú enrere.

La Mònica somiava amb una Vilafranca millor, i les seves intervencions en aquest ple en són la millor prova. La Mònica volia un Penedès millor, protegit i amb futur, i per això sempre el tenia present. La Mònica, s’estimava la seva gent i per això lluitava per un país lliure. Hi va dedicar tota la seva vida. Una vida de compromís insubornable amb els seus ideals. I des d’Esquerra, ara més que mai, ens comprometem a seguir-los fins a la victòria.

Els regidors i regidores que formem i hem format part del grup municipal d’Esquerra Republicana i en nom de totes les companyes i companys republicans de Vilafranca, volem agrair les mostres de suport, acompanyament i condol que hem rebut per la mort de la nostra companya, la nostra regidora i la nostra portaveu Mònica Hill i Giménez.
Que la terra et sigui lleu, Mònica. I gràcies, gràcies per tot i per tant”.

També et pot interessar

Comentaris