Els nous positius per Covid al Penedès, cada vegada més joves

13/05/2021 - 20:41h

L’evolució de la vacunació fa que l’edat mitjana dels que contreuen la malaltia al territori se situï per sota dels 35 anys

L’evolució de la vacunació contra la Covid-19 no només està fent baixar la xifra de positius per la malaltia arreu del país, sinó també l’edat dels que la contreuen. Amb una àmplia majoria de ciutadans majors de seixanta anys ja vacunats, les estadístiques reflecteixen cada setmana una davallada de la mitjana d’edat dels nous positius, que a Catalunya ja se situa en els 36,2 anys.

Al Penedès, on ja hi ha gairebé 27.000 persones que han completat la pauta de vacunació, també es dona aquesta tendència. Si al començament de la pandèmia l’edat de la majoria dels infectats estava per sobre dels setanta-cinc anys, ara és de 34,6 anys a l’Alt Penedès i de 35,5 al Baix, i decreix amb cada setmana que passa, gràcies al bon desenvolupament de la vacunació al territori.

Aquest dijous, segons el Departament de Salut, ja hi havia gairebé 50.000 penedesencs als quals se’ls ha inoculat la primera dosi del vaccí contra el SARS-CoV-2, mentre que 25.000 ja han rebut la segona.

Aquests registres es reflecteixen en la bona evolució dels principals indicadors que serveixen per mesurar quina és la propagació del virus que els darrers mesos ha capgirat el planeta. A Catalunya, ja fa dies que tant el risc de rebrot com l’Rt no paren de baixar, i el mateix passa al Penedès.

A l’Alt Penedès el risc de rebot se situa en els 103 punts aquesta setmana, gairebé 50 menys que ara fa set dies. L’Rt també ha baixat del 0,73 al 0,72. De les més de 1.700 proves diagnòstiques que s’han fet els últims dies un 4,3% han donat positiu, una dada que se situa a nivells de la mitjana catalana.

També al Baix Penedès els indicadors es mantenen a ratlla. Dijous de la setmana passada, la comarca costanera tenia un risc de rebrot de 158 punts, i aquest ha baixat fins als 102, mentre que l’Rt ha anat decreixent del 0,5 fins al 0,78. Els últims set dies, al Baix Penedès s’han fet unes 1.600 proves, entre PCR i tests d’antígens, dels quals un 3,8% han donat positiu.

Pel que fa als indicadors que presenten les capitals de comarca penedesenques, hi ha diferències importants entre la de l’Alt i la del Baix Penedès. A Vilafranca, la incidència es manté per sobre de la catalana, amb un risc de rebrot de 174 punts i l’Rt, una mica per sobre de l’1. La darrera setmana el 5% dels tests que s’han fet han donat positiu. Al Vendrell, en canvi, el risc és de 105 punts i l’Rt de 0,55, i hi ha un percentatge de positius en les proves del 3,6%.

També et pot interessar

Comentaris