Mor Mònica Hill, regidora d’ERC a Vilafranca

Mònica Hill en una de les entrevistes fetes pel 3d8
Judit Benages
13/05/2021 - 16:57h

La vilafranquina cap de llista dels republicans ha mort aquest dijous als 51 anys d’edat a causa d’una greu malaltia

Aquest dijous ha mort als 51 anys d’edat la regidora i cap de llista d’ERC a l’Ajuntament de Vilafranca, Mònica Hill, a causa d’una greu malaltia detectada fa uns mesos.

Tècnica superior en arts plàstiques, Hill era coordinadora del Servei d’Educació Ambiental de la Mancomunitat Penedès-Garraf.


La vilafranquina va entrar a formar part d’ERC el 2011 arran de l’entrada d’Oriol Junqueras perquè, tal com sempre comentava, va creure que va significar aire nou pel partit.

A les eleccions municipals del 2015 va encapçalar la llista dels republicans a Vilafranca en substitució del que ja s’havia anunciat com a número 1, Jordi Rosell, que va renunciar-hi per motius personals.

El 2019 va repetir i la seva candidatura va passar de tres a cinc regidors, convertint-se en el principal partit de l’oposició. Els dos darrers anys també ha estat consellera del Consell Comarcal de l’Alt Penedès pel grup comarcal d’ERC.

Políticament es va iniciar en el Moviment de Defensa de la Terra, i posteriorment a altres entitats com l’Assemblea d’Unitat Popular, la Plataforma pel Dret a Decidir i la Comissió 11 de Setembre de Vilafranca.

En l’àmbit associatiu, Mònica Hill va ser membre de l’AV del Centre, col·laboradora de la Coordinadora d’Associacions per a la Llengua i va formar part del projecte cultural Via Fora!. Activista en l’àmbit del medi ambient i de defensa del territori, formava part del Col·lectiu Ecologista Bosc Verd i d’Ecologistes de Catalunya.

Pels seus companys i companyes d’Esquerra, Mònica Hill sempre serà un referent en la lluita per la defensa dels drets socials i nacionals. Una dona lluitadora que ha deixat petjada en tots nosaltres i la nostra vila.

L’Ajuntament de Vilafranca mostra la seva consternació per la pèrdua prematura de Mònica Hill i expressa el més sentit condol a tots els seus familiars, amics i a tots els companys i companyes de grup municipal d’ERC.

Per aquest motiu, l’alcalde Pere Regull ha decretat tres dies de dol oficial a Vilafranca fins aquest diumenge, 16 de maig, les banderes de l’edifici de la Casa de la Vila onejaran a mig pal i la del balcó consistorial lluirà un crespó negre. Així mateix s’ha decretat la suspensió de tots els actes públics oficials, lúdics i festius del municipi.

També et pot interessar

Comentaris