La CUP insisteix en la municipalització de les zones blaves de Vilafranca

Noel Viñas i Maria Ramon explicant el seu model de zones blaves
13/05/2021 - 12:34h

La candidatura demana un estudi de viabilitat extern ja que el 2022 finalitza la concessió d’aquest tipus d’aparcament regulat

El proper febrer del 2022 finalitza el contracte de concessió a l’empresa SABA per la gestió de les zones blaves de Vilafranca, un servei que està externalitzat des del 2007. A més, a causa dels efectes de la Covid-19, probablement la concessió es prorrogarà fins l’11 d’abril del 2022.
Davant d’aquesta possibilitat, la CUP de Vilafranca demana que es comenci a treballar quin ha de ser el tipus de gestió que es vol fer, si directa o indirecta, d’aquestes zones d’aparcament.

Els cupaires proposen que es realitzi un estudi de viabilitat extern sobre si la municipalització de les zones blaves seria viable i si tindria beneficis per l’Ajuntament de Vilafranca i presentar-ne els resultats en el termini màxim de tres mesos.

En aquest sentit la CUP explica que l’any 2006, abans de la concessió actual d’aquest servei, ja es va dur a terme un estudi encarregat per l’Ajuntament on es va concloure, segons la formació, que les zones blaves eren molt rendibles, amb un benefici net de 400.000 euros anuals, i que aquest podria ascendir a 600.000 si es cobrés el 70% de l’ocupació de les zones blaves. En aquell moment, però, no es van municipalitzar.

Ara, a més d’un nou estudi de viabilitat, la formació també demana que no es dugui a licitació el servei de les zones blaves sense un informe comparatiu pre vi que permeti valorar amb tots els elements necessaris si és millor la gestió directa, i també, que en el cas que l’estudi sigui favorable a la municipalització es duguin a terme tots els passos perquè a partir de la finalització de la concessió la gestió passi a ser de manera directa per part de l’Ajuntament o una empresa pròpia.

Segons la formació, aquest tipus de gestió directa permet a l’administració tenir el control directe i democràtic del dia a dia de la prestació del servei i poder gestionar el marge de benefici que hi pugui haver, ja sigui per ingressar directament més diners a les arques municipals, per reinvertir-lo en el mateix servei o per rebaixar el cost.
Finalment, segons indiquen, en l’actualitat hi ha diferents pobles i ciutats de la vegueria

Penedès que estan optant per la municipalització i la gestió directa d’aquest servei a través d’una empresa pública, com recentment ho ha fet Sant Sadurní i com, des de fa anys, ho fan a Vilanova i la Geltrú. Des de la CUP de Vilafranca consideren que és imprescindible la recuperació de la gestió directa dels serveis públics, ja que entenen que és una forma més d’avançar cap a la consecució de sobiranies en diferents àmbits que afecten directament a la vida de totes les persones.

També et pot interessar

Comentaris