Vilafranca disposa de la primera escola d’oratòria al Penedès

La fundadora, Xènia Castelltort, segona per l’esquerra, amb els regidors Xell Montserrat, Manel Montfort i Ricard Rafecas | Fèlix Miró
13/05/2021 - 10:00h

Suposa una novetat per a la comarca i Catalunya on hi manca l’oferta de centres

Express Yourselfi, la primera escola d’oratòria del Penedés, ha obert les seves portes aquesta setmana per oferir formacions en l’art de parlar en públic per a persones adultes i adolescents.

La seva fundadora, Xènia Castelltort, igualadina de naixement, vilafranquina d’adopció i actriu de formació, compta amb una àmplia trajectòria en formar alumnes d’instituts i universitats de tot Catalunya i també equips d’empreses. “El projecte està en funcionament des del 2017, però volíem una casa, un espai físic on seguir creixent”, ha explicat Castelltort durant la inauguració.

L’obertura d’aquesta escola ha suposat una novetat per a la comarca de l’Alt Penedès i, en extensió, per a Catalunya. Excepte a Barcelona ciutat, no hi ha cap altre centre focalitzat en oratòria exclusivament. “Hi ha molt poques ciutats que tinguin una escola d’aquest tipus i és una satisfacció que obri a Vilafranca del Penedès. El projecte és un exemple de la capacitat emprenedora de la Xènia i de la gent del Penedès”, assegurava Manel Montfort, regidor de Desenvolupament econòmic i projecció exterior de l’Ajuntament de Vilafranca. A Montfort, també l’acompanyaven Ricard Rafecas, regidor de Cultura i Via Pública i Meritxell Montserrat, regidora d’Educació i Relacions Internacionals.

“Es tracta d’un negoci innovador, atrevit i necessari en molts sentits. Aportarà a la ciutadania una oferta de formació que pot ajudar-nos a tots i totes al nostre dia a dia”, han expressat els regidors i la regidora, que van mostrar tot el suport per aquesta nova iniciativa, nascuda en plena crisi.

Cursos pràctics i dinàmics

Els cursos, que seran eminentment pràctics i molt dinàmics, utilitzaran tècniques del teatre amb l’objectiu de controlar la por a parlar en públic i millorar la comunicació oral. Les formacions més demandades en aquesta època de l’any, tal com explicava la mateixa Castelltort, són les de preparació de l’exposició del treball de recerca de batxillerat i de les oposicions de magisteri. Ara, amb aquesta nova escola, es planteja una nova línia d’actuació: l’oratòria com a activitat extraescolar per als més joves durant l’estiu i el curs escolar.

Xènia Castelltort serà la dinamitzadora de l’escola i la professora principal, però l’equip de col·laboradores d’Express Yourselfi estarà format per Miriam València (psicòloga i experta en educació emocional) i Aina Tomàs (actriu de teatre).
El projecte es pot conèixer en la seva totalitat a través del web https://www.expressyourselfi.com/.

També et pot interessar

Comentaris