Literatura i vi a Vilafranca amb l’AELC i VINSEUM

L’escriptor Eduard Márquez obre dijous les tertúlies
12/05/2021 - 12:00h

Les dues entitats tiren endavant una nova edició del cicle In vino litterae amb la novetat que serà presencial

L’Associació d’Escriptors en llengüa Catalana (AELC) i VINSEUM van organitzar l’any passat per primer cop un cicle de literatura i vi basat en tres converses entre un autor i un celler. Aquest 2021, les dues entitats tiren endavant una nova edició del cicle In vino litterae amb la novetat que serà presencial a l’auditori de VINSEUM. Per assistir-hi, cal reservar entrada gratuïta a entrades.vinseum.cat i també es podrà veure en directe a través de Penedés TV.

La primera trobada serà aquest dijous 13 de maig a les 19 h amb l’escriptor Eduard Márquez i amb Raimon Coll del celler Terra de Marca (Penedès). Conduirà la conversa el vocal de l’AELC Ricard Ruiz Garzón. És autor, entre d’altres, de Cinc nits de febrer (2000), de La decisió de Brandes (2006) i L’últim dia abans de demà (2011).

Dijous 20 de maig tindrà lloc la segona conversa, amb l’escriptora Mar Bosch i Eva Bonet, del celler de Comalats (Costers del Segre), que conversaran amb Sebastià Portell, secretari de l’AELC. Ha publicat La dona efervescent (2020), Vindràs amb mi després del diluvi (2018) i Les generacions espontànies (2016), entre d’altres.

La darrera trobada serà dijous 27 de maig amb l’escriptor Jordi Cussà i Pili Sanmartín, del celler Bàrbara Forés (Terra Alta), conduïda per la periodista i vinícola. Montse Serra. Jordi Cussà és escriptor, traductor, dramaturg i autor de Cavalls salvatges (2000), Formentera Lady (2015) i El primer emperador i la reina lluna (2021), entre d’altres.

L’activitat compta amb el patrocini de CEDRO i de la Institució de les Lletres Catalanes. També amb el suport de la Biblioteca Torres i Bages i la llibreria La Cultural. In vino litterae va néixer l’any 2020, fruit de les activitats virtuals que l’Associació va tirar endavant durant el confinament. En aquella ocasió, les tres trobades van ser exclusivament virtuals. Hi van participar els escriptors Manuel Baixauli, Carla Gracia i Jaume Miró acompanyats dels cellers Cal Tiques, Espelt, Llopart i Mas Patiràs. Les converses van ser conduïdes per Sebastià Portell i Montse Serra. Pots recuperar-lo aquí

També et pot interessar

Comentaris