Primer assaig, al sac

Imatge d’un dels primers assaigs dels Castellers de Vilafranca, de fa unes setmanes Foto: Maria Rosa Ferré
Judit Benages
07/05/2021 - 21:55h

Els Castellers de Vilafranca han començat aquest divendres els assaigs amb adults després de més d’un any d’aturada per culpa de la pandèmia

Els Castellers de Vilafranca ja van avisar en la seva assemblea de fa un mes i mig que la seva intenció era començar els assaigs el dia 7 de maig, sempre i quan la situació sanitària ho permetés. I així ha estat. Ara, a més, la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya també ha apuntat que les colles ja poden iniciar els assaigs.

PUBLICITAT

Els Verds s’han enfaixat de nou, doncs, aquest divendres a la tarda, després de més d’un any aturats, aquest divendres, i ho han fet sota un estricte protocol intern de la colla: els assaigs seran amb grups bombolla reduïts de castellers i castelleres, amb dies d’assaigs concrets assignats perquè els grups no interactuïn entre ells i els castellers i castelleres que hi participin sempre es trobin amb els mateixos companys.

A més, durant l’assaig, que prioritàriament serà a l’aire lliure, l’ús de la mascareta serà obligatori en tot moment, així com l’aplicació de gel hidroalcohòlic a les mans contínuament, entre alters mesures de prevenció.

Un moment de l’assaig de divendres. FOTO: Maria Rosa Ferré

Per a l’organització dels assaigs i la formació dels grups, l’equip de la tècnica de la colla va passar una enquesta a tots els castellers i castelleres, per tal de conèixer les casuístiques de cadascú. Els castellers i les castelleres que encara no vulguin començar els assaigs i prefereixin esperar un temps fins sentir-se amb la seguretat de tornar, ho podran fer en el moment que ho considerin oportú. “La colla els i les estarà esperant sigui quan sigui”, afirmen des dels Castellers de Vilafranca.

PUBLICITAT

Des de l’inici de la pandèmia, els Castellers de Vilafranca sempre han estat al peu del canó i mai han deixat de treballar perquè fos possible recuperar l’activitat castellera i ,de fet, ja fa unes setmanes que van iniciar els assaigs per la canalla, que van tornar a omplir de vida Cal Figarot. I així ho continuaran fent, “perquè més aviat que tard també es puguin tornar a aixecar castells a les places d’arreu del país”. 

També et pot interessar

Comentaris