ERC exigeix al govern que Vilafranca tingui casals d’estiu inclusius

06/05/2021 - 11:41h

El partit demana també que es faci pública de forma immediata l’oferta d’activitats de lleure d’estiu a la vila

ERC de Vilafranca ha demanat aquesta setmana públicament al govern que ofereixi casals d’estiu inclusius. El partit explica que fa anys que proposen casals inclusius, de manera que siguin accessibles a tota la població, independentment de la seva situació socioeconòmica i d’altres circumstàncies específiques.

ERC assegura que té constància que les Associacions de Famílies d’Alumnes ( AFA ) han rebut una proposta de conveni per a l’organització dels casals d’estiu en les diferents escoles públiques de Vilafranca, un conveni que com a principal grup de l’oposició, també ha demanat però encara no ha rebut.

Aquesta, segons el partit, manca de transparència fa sospitar a ERC que als casals d’estiu no es garantirà la inclusivitat i que les subvencions destinades a alumnes amb Necessitats Educatives Especials (NEE) no seran les suficients.

Al mateix temps, a més de garantir uns casals d’estius inclusius, cal que els casals estiguin oberts a tothom i que s’informi a les famílies com poden aconseguir les beques per als casals d’estiu.

Des d’ERC, a més, aprofiten per reclamar una vegada més la, segons apunten els republicans, necessitat que l’Ajuntament garanteixi una oferta pública de casals d’estiu, hivern i primavera, “inclusius i a l’abast de totes les butxaques”. També recalquen que, una vegada més, “el govern arriba tard i protagonitzi una política comunicativa erràtica ja que consideren que l’Ajuntament hauria de publicar tota l’oferta d’activitats de lleure per a infants i joves a Vilafranca”.

D’altra banda, a ERC, un cop més insisteix en la necessitat d’una oferta més àmplia que la que actualment s’ofereix des de la Nau i denuncien la insuficiència d’oferta d’activitats de lleure adreçades a joves majors de dotze anys. Valoren de forma positiva les activitats que s’hi fan, però aquestes són, afirmen, puntuals, de dies concrets, i no programades de forma més llarga en el temps per setmanes durant l’estiu, “deixant molts joves sense activitats educadores i de lleure”.

També et pot interessar

Comentaris