El PSC impulsa que els joves participin en el disseny urbà de les ciutats

D’esquerra a dreta, Sergio Sánchez i Francisco Romero
Avatar
04/05/2021 - 10:46h

El partit socialista vilafranquí posa en marxa un concurs d’idees que es farà de forma anual per a persones d’entre els 16 i els 35 anys

L’Agrupació del PSC de Vilafranca ha posat en marxa un esdeveniment que pretén liderar la innovació urbana amb la implicació de la societat, especialment els joves. Es tracta del projecte denominat ‘IdeaVilafranca’, un acte que, segons han explicat, serà anual i comptarà amb conferències sobre innovació, reconeixement a entitats locals que treballin amb innovació i un Concurs d’Idees Innovadores per a Joves.

Aquesta és una iniciativa liderada per l’equip de joves del PSC vilafranquí amb l’objectiu clar d’atraure el talent jove vinculat a la innovació urbana, per tal que els joves participin en el disseny de les ciutats del futur.


També busca generar un debat al territori sobre la importància de la innovació en les polítiques municipals i en altres camps d’incidència a la vila. El primer secretari del PSC a la vila, Francisco Romero, apunta que els ajuntaments són les administracions més properes al ciutadà i les que aborden, des de la seva proximitat, les seves necessitats bàsiques.

Amb aquest concurs, segons Romero, el que pretenen és “copsar quins són els reptes globals que tots compartim i, a més, proposar solucions municipals”. Així, el Concurs d’Idees permet crear un catàleg de propostes en innovació perquè qualsevol ajuntament les pugui aplicar.

La filosofia del concurs és “fer front als reptes globals des de les ciutats”. En aquest sentit, la intenció és que el concurs ‘IdeaVilafranca’ “generi idees que es compartiran amb totes les ciutats del món a través d’internet. És així com aquesta esdevé una iniciativa única, en ser un concurs convocat per un partit polític local, que implica les joves i que vol crear un catàleg d’idees en el camp de la innovació perquè qualsevol govern local les pugui aplicar”.

El responsable de Política Municipal de l’Executiva del PSC de Vilafranca, Sergio Sánchez, ha explicat que el concurs va dirigit a joves d’entre 16 i 35 anys, que el que han de fer és proposar actuacions innovadores que es puguin dur a la pràctica des dels ajuntaments i que estiguin basades en els objectius de l’Agenda 2030. Se seleccionaran les millors aportacions d’acord amb els criteris d’innovació, generació de sinergies, aplicabilitat de la idea, viabilitat i escalabilitat.

El jurat anirà canviant cada any i aquesta primera edició serà la Directora d’Innovació de l’Ajuntament de Barcelona; Marta Continente, el Director d’Innovació de la Diputació de Barcelona, Jordi Perciàs; el primer secretari del PSC de Vilafranca i director d’Smart Cities a IBM, Francisco Romero: l’emprenedor digital Sergio Sánchez i la directora del Turó i membre del PSC vilafranquí, Foix Sogas.

El concurs comptarà amb tres premis: tres tauletes i un lot de productes de proximitat. Les idees es poden presentar fins al 31 d’agost. Es pot consultar tota la informació a www.ideavilafranca.org.

També et pot interessar

Comentaris