Acord a Idiada pel nou conveni laboral i la millora de la seguretat

ELs treballadors d’Idiada Automotive protestant a les portes del centre de Santa Oliva | Foto cedida a l’ACN per l’UGT
ACN
28/04/2021 - 13:14h

El comitè d’empresa va convocar dilluns una vaga per reclamar, sobretot, millores en les mesures de seguretat a les pistes

El comitè d’empresa i la direcció d’Idiada Automotive a Santa Oliva (Baix Penedès) han arribat aquesta matinada de dimecres a un preacord per aprovar un nou conveni laboral.

El document ja signat resol un dels reclams principals dels treballadors: millorar les mesures de seguretat a les pistes d’assaig.

La plantilla havia exigit una revisió de les condicions de treball per minimitzar riscos, especialment dels empleats que testen els vehicles circulant a velocitats que assoleixen els 250 km/h.

PUBLICITAT

Ara l’empresa s’ha compromès a fer aquesta revisió amb una empresa externa especialitzada en valoracions de riscos i salut laboral, segons detallen fonts laborals a l’ACN.

El comitè elevarà el preacord a l’assemblea de treballadors per a la seva aprovació final. Alhora, la preentesa del conveni també recull el compromís de revisar les categories professionals, amb la corresponent actualització de salaris. Aquest punt s’abordarà a través del Tribunal Laboral de Catalunya, amb el compromís de la companyia d’acceptar la proposta que plantegin els tècnics de l’ens, apunten des del comitè.

En paral·lel, el preacord resol la regulació de les hores treballades per la plantilla que ha estat en expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO) i revisa les condicions de les vacances, entre altres.

PUBLICITAT

Les negociacions pel nou conveni van dur els treballadors a convocar una vaga de 24 hores aquest dilluns passat. Després d’un primer preacord assolit a mitjans d’abril, la plantilla va denunciar públicament que l’empresa hi havia introduït clàusules abusives de forma unilateral.

Els treballadors van aturar l’activitat per exigir la retirada d’aquestes clàusules i van amenaçar amb convocar una nova jornada de vaga si l’empresa no reculava. Finalment, però, han arribat a una entesa.

També et pot interessar

Comentaris