L’església cedeix per 30 anys al Vinseum la Capella dels Dolors

Avatar
27/04/2021 - 11:00h

La capella acollirà exposicions dels fons de béns artístics religiosos i per a actes de caire cultural

Dissabte passat es va fer públic l’acord signat pel bisbe de Sant Feliu de Llobregat Agustí Cortés i l’alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull, per a la cessió temporal de la Capella de la Mare de Déu dels Dolors al Vinseum. En l’acte, realitzat a l’interior de la mateixa capella, hi van participar el bisbe Agustí Cortés, el rector Xavier Aymerich, les regidores de l’Ajuntament Xell Montserrat i Dolors Rius (en absència de l’alcalde), el president del Vinseum Joan Tarrada i el director Xavier Fornos.

PUBLICITAT

Aquest acord suposa que l’Església cedeix per un termini de 30 anys prorrogables al Vinseum l’esmentada capella, del segle XVIII, per a l’exposició dels fons de béns artístics religiosos i per a actes de caire cultural i artístic del Museu. Aquesta cessió no implica la pèrdua de la propietat ni el caràcter de centre de culte de la capella, ja que la parròquia es reserva el seu ús en els actes propis com la celebració de la festa de la Mare de Déu dels Dolors i les misses prèvies (durant la setmana abans del Diumenge de Rams), l’entrada i sortida de les imatges del Sant Crist i la Mare de Déu dels Dolors per al Viacrucis del Divendres Sant, etc.

PUBLICITAT

Per la seva banda, el Vinseum es compromet a portar a terme les obres de rehabilitació de la capella, que en aquests moments presenta moltes deficiències, i que inclou un projecte de consolidació i sanejament de l’estructura, adequació i manteniment de l’interior, accessibilitat, modernització de les instal·lacions, climatització, etc. i també les necessàries adequacions per als nous usos del temple. Les dues parts valoren molt positivament l’acord que servirà per a la millora de l’edifici i per al seu ús cultural i artístic del patrimoni religiós del Vinseum, la qual cosa suposa un benefici per a la vila i per a tota la ciutadania.

També et pot interessar

Comentaris