El CRAE Toni Inglés es fa càrrec d’un hort ecològic

Avatar
26/04/2021 - 11:11h

Els infants del centre aprendran a cultivar i sembrar les seves primeres llavors i a cuidar les plantes donant resposta a les seves necessitats

El CRAE Toni Inglés, gestionat per la cooperativa d’iniciativa social amb seu al Penedès Actua, acaba de començar un nou projecte d’horticultura ecològica. Amb aquesta iniciativa, els infants del centre aprendran a cultivar i sembrar les seves primeres llavors i a cuidar les plantes donant resposta a les seves necessitats, per ajudar-les a créixer i finalment poder-les collir i alimentar-se’n.

El projecte, sota el nom de L’Hort, ha estat possible gràcies al finançament de la Fundació Família Torres i la col·laboració de l’Ecoxarxa i l’Ajuntament de Vilafranca; i permetrà que els nens i les nenes descobreixin el món de l’agricultura i la màgia del desenvolupament de la vida.

Aquest hort ecològic també serà el punt de partida de diverses activitats amb beneficis formatius però també amb beneficis socials com el contacte amb la natura, l’adquisició d’hàbits saludables, la creació de vincles amb l’entorn i l’aprenentatge del valor dels recursos com l’aigua.

PUBLICITAT

Així, l’Hort Ecològic vol ser una eina d’aprenentatge transversal, inculcar valors necessaris als més petits i generar oportunitats per a un futur més digne. Projectes com aquest demostren que el treball conjunt de diversos agents com l’administració, entitats socials i empreses possibilita la creació d’iniciatives positives per a tothom.

La cooperativa Actua

Actua és una cooperativa sense afany de lucre creada el 2005 per professionals de l’àmbit socioeducatiu, i es dedica al desenvolupament i gestió de projectes per a la promoció social de les persones, la prevenció de situacions de vulnerabilitat social i la millora de la convivència. Els recursos generats per Actua reverteixen sempre en la seva activitat pròpia, en la promoció de la participació activa i en la generació de noves idees i projectes cooperatius. Treballen en xarxa amb altres entitats, cooperatives, empreses i institucions i segueixen uns valors d’autogestió i empoderament molt relacionats amb l’economia social i solidària.

El CRAE Toni Inglés

Aquest Centre Residencial d’Acció Educativa acull 27 infants i adolescents d’entre els 3 i els 18 anys que es troben sota la tutela de la DGAIA del Departament de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya. El CRAE s’ubica a Vilafranca del Penedès i té per objectius principals generar un ambient familiar i acollidor i impulsar un procés educatiu per fomentar l’autoconfiança i els coneixements de tots els seus membres.

PUBLICITAT

 La Fundació Familia Torres

La Fundació Família Torres ha participat en més de 400 projectes d’organitzacions públiques i privades de 12 països, prioritzant els que s’orienten a la protecció de la infància amb la construcció de centres educatius i cases d’acollida per a nens i nenes orfes amb risc d’exclusió social. Avui la Fundació s’articula en cinc pilars: ajudar a la infància; contribuir a millorar la salut de col·lectius vulnerables; afavorir l’empoderament de la dona; promoure la cultura i col·laborar econòmicament en desastres naturals. www.fundacionfamiliatorres.org

També et pot interessar

Comentaris