Una fusió de dansa i acrobàcia, primer plat fort del Dansòmetre

Avatar
26/04/2021 - 10:00h

La vilafranquina Olga Àlvarez impartirà dimecres una classe magistral sobre la tècnica Presence

Aquest dijous que ve arrenquen els espectacles professionals de la 4a edició del Dansòmetre amb l’espectacle Cafuné, de la companyia Du’K’tO. Serà en una doble sessió (17 i 18.30h) al pati de l’Escorxador. A causa de la pandèmia l’aforament serà limitat i malgrat que l’entrada és gratuïta cal un registre previ al web entrades.vilafranca.cat.

Sota la direcció artística de Pau Portabella i la interpretació de Bàrbara Vidal i Bernat Messeguer, Cafuné és una simbiosi entre circ i dansa per explicar els diferents estats dins d’una relació. La carícia com a gest relacional: una carícia dolça que en alguns moments amaga sentiments de frustració, una carícia amarga que descobreiX les intimitats més sinceres o una carícia juganera que desemboca en una infinitat d’aventures

PUBLICITAT

L’equilibri harmònic entre aquestes avinences i desavinences és el que conforma les relacions humanes. La fusió de la dansa i l’acrobàcia fan d’aquesta peça, vestida amb música en directe, una estructura trencadora, multidisciplinària, propera i adreçada a tots els públics.

D’altra banda, el cap de setmana hi haurà diferents activitats formatives. Així, dissabte es realitzaran les classes magistrals en línia de les Escoles de Dansa de Vilafranca del Penedès que seran Gimdans, l’Escola de Dansa Assumpta Trens, l’Escola Montagut i l’Escola Cascavells, totes elles promotores de la dansa en l’àmbit local. Les classes són gratuïtes i només cal connectar-se a través de l’eina de videoconferència Zoom (ellaç al web espectacles.vilafranca.cat).

La graella formativa és la següent: Dissabte, 24 d’abril. D’11 a 11.45h. Dansa Jazz, a càrrec de Sandra Ferré Miralpeix. Gimdans; De 12 a 12.45h. Contemporani, a càrrec de Mireia Andrade Bages. Escola de Dansa Assumpta Trens; De 17 a 17.45 h. Ballet intermedi. Lucia Dieguez. Cascavells; e 18 a 18.45h. Dansa Jazz. Claudia Samsó. Escola Montagut.

PUBLICITAT

Classe magistral d’Olga Àlvarez

Dimecres, al Teatre Cal Bolet, es realitzarà un taller formatiu sobre la tècnica Presence. El taller l’impartirà Olga Àlvarez, membre de la companyia de dansa La Taimada. Hi ha dos grups per a aquesta formació. El primer grup iniciarà la formació a les 18h i el segon grup a les 19 h. Actualment les classes estan plenes, però es recomana seguir les xarxes socials d’Espectacles Vilafranca per si hi hagués alguna vacant.

La tècnica Presence busca la consciència del gest i del moviment. És una tècnica per aprofundir en la presència escènica, per saber com fem servir el nostre cos, i com el projectem. És una tècnica corporal que aprofundeix en l’exploració i l’autoconeixement del cos i de la seva mobilitat. Amb el treball d’aquesta tècnica, es pot cartografiar el cos mentre les persones es mouen, ballen o interactuen amb els altres, per tal de tenir una clara consciència del pes de la nostra presència.

També et pot interessar

Comentaris