“Profanadors de llum”, una col·lectiva a la Capella de Sant Joan

Avatar
16/04/2021 - 11:00h

L’Ajuntament de Vilafranca i la Fundació Vila Casas porten fins al 16 una mostra d’autors que troben en la imatge la possibilitat de redempció

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès i la Fundació Vila Casas presenten l’exposició “Profanadors de llum” a la capella de Sant Joan de la vila. Es tracta d’una proposta curatorial, a càrrec de Natàlia Chocarro, entorn de la maldat i les seves múltiples manifestacions. És una exposició coŀlectiva d’autors i autores nacionals de reconeguda trajectòria artística, que troben en la imatge una possibilitat de redempció. Així, el treball entorn de la memòria històrica del tàndem Bleda & Rosa amb “Cavea (Serie ciudades) Saelices” i la seqüència colpidora de Santos Montes “El paseo” entren en diàleg amb les propostes aclaparadores de Xavier Ribas i la “Sèrie Flors” o la “Sèrie Rota” de Carmen Mariscal.

PUBLICITAT

El dolor, la maldat, es vesteix amb diferents rostres, i no sempre advertim la seva presència; en són una bona prova els retrats esfereïdors de Valentín Vallhonrat o la dansa continguda d’una dona empresonada d’Isabel Rocamora. L’hermetisme de la comesa de Sabela Eiriz, Anna Malagrida i Mar Arza –una exploració sobre l’ocultació– tanca el recorregut.
El Programa d’Arts Visuals del Servei de Cultura ha volgut fer coincidir aquest projecte expositiu amb el festival VilaPensa, que enguany porta per títol “El mal dels innocents”.

PUBLICITAT

Acte inaugural

L’acte inaugura es farà aquest divendres, a les 18h, amb la presència de Natàlia Chocarro, comissària a de l’exposició, Jordi Sàbat, director del VilaPensa i Ricard Rafecas, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca.

Horaris de visita

“Profanadors de llum” es podrà visitar a la capella de Sant Joan fins al diumenge 16 de maig amb els horaris següents: de dimecres a divendres, de 17 a 20h; dissabtes, de 18 a 20h; diumenges, de 12 a 14h i de 18 a 20h.

També et pot interessar

Comentaris