VeC insisteix que calen més recursos contra la segregació escolar

Ramon Arnabat i Montse Romagosa, de Vilafranca en Comú, en una imatge d’arxiu
Judit Benages
15/04/2021 - 17:12h

Els comuns acusen el govern municipal d’amagar les dades i de no voler fer tot el possible per millorar la situació

Vilafranca en Comú ha fet aquesta setmana una nova roda de premsa per tractar, de nou, un tema que els té molt preocupats: la segregació escolar a la vila.

I és que, segons han afirmat des del grup municipal, l’informe de la Fundació Jaume Bofill conclou que Vilafranca és un dels 44 municipis catalans amb més de 10.000 habitants que té una alta segregació escolar.

PUBLICITAT

A més, també segons els comuns, les dades presentades pel govern (aconseguides, diuen, després d’haver denunciat la Regidoria per manca de transparència) apunten també que “a la vila hi ha una segregació escolar molt clara, tant per procedència i per nivell socioeconòmic com, també, per necessitats educatives”.

El regidor Ramon Arnabat es mostrava rotund: “Aquestes dades no ens agraden gens i estem segurs que al govern tampoc, però el que no pot fer és intentar-ho amagar. El que ha de fer és lluitar contra la segregació dedicant tots els recursos disponibles”.

PUBLICITAT

Per tots aquests motius, la mestra d’educació especial i membre del grup de treball de VeC Montse Rodríguez ha explicat que en el ple de dimarts els comuns presentaran una moció per garantir “un estiu enriquit” per lluitar contra la segregació també fora de les aules.

El que demanen és que govern i oposició vagin “tots a una per resoldre un problema real que té Vilafranca”. Segons VeC, aquesta serà la 12a moció que presenten de temes relacionats amb la segregació escolar.

Per altra banda, han aprofitat també per criticar que el govern canviés el 2019 els criteris d’adjudicació dels ajuts i ja no segueixin un criteri basat en la situació socioeconòmica, sinó que es reparteixin segons necessitats educatives.

També et pot interessar

Comentaris