“Las alas rotas de la libélula”, guanya el premi Bellvei Negre

Eva Molina i Jerónimo García, guanyadors del V Premi Bellvei Negre de novel·la
Avatar
14/04/2021 - 20:00h

La novel·la és obra d’Eva Molina i Jerónimo García i l’obra “El lamento de urco” de Raúl Montilla és la finalista de la cinquena edició

La novel·la ‘Las alas rotas de la libélula’, d’Eva Molina i Jerónimo García, es la guanyadora del V Premi Bellvei Negre de novel·la, i ‘El lamento del Urco’ de Raúl Montilla n’és la finalista. Aquest és el veredicte del premi que es va donar a conèixer dissabte passat en la V Jornada Bellvei Negre, que va repetir format virtual i que aquest any es va concentrar en una matinal.

A través de la pàgina de Facebook del Centres cívics de Bellvei, durant dues hores es van poder veure un seguit de vídeos enregistrats amb la intervenció dels organitzadors, patrocinadors i col·laboradors habituals de l’esdeveniment, que organitzen l’Ajuntament de Bellvei, Serial Ediciones i Bellvei Ràdio, a banda de la presentació dels autors de les deu novel·les finalistes d’aquesta edició del premi. També es van fer dues transmissions en directe a través de videoconferències, una primera amb el jurat marcada per les dificultats tècniques, i una segona amb menys complicacions en què els organitzadors van anunciar els guanyadors davant la presència de gairebé tots els autors de les novel·les finalistes.

PUBLICITAT

Molta igualtat

El comissari de l’esdeveniment, Ramón Valls, va destacar que les puntuacions del jurat havien estat “tan ajustades que la diferència de punts entre la novel·la guanyadora i la finalista ha estat de 0,25 punts”, i que “les que les segueixen no estan gaire lluny, tampoc”. Per a Valls “les 10 novel·les finalistes tenen nivell per guanyar el premi” i va animar els finalistes no premiats a tornar a participar a la propera edició. “Ens heu fet molt feliços, hem gaudit molt llegint-vos”, va assegurar el comissari. Valls va desitjar que, si les circumstàncies ho permeten, a l’estiu es puguin presentar presencialment a Bellvei les novel·les guanyadora i finalista.

L’editora de Serial Ediciones María Tortosa va lamentar no poder ser a Bellvei en un acte presencial i va destacar l’esforç que està fent el sector editorial, i el cultural en general, adaptant-se dia a dia als canvis provocats per la pandèmia. Tortosa va afegir que des de l’editorial estan “desitjant començar a treballar ja amb els guanyadors del primer premi i amb el finalista”. “Volem seguir apostant pel llibre en paper, encara que per la situació actual estigui quedant en un tercer o quart pla; un format que no ha de morir i ha de seguir a les llibreries”.

PUBLICITAT

Les novel·les i els autors

De la novel·la de l’alacantina Eva Molina i el valencià Jerónimo García ‘Las alas rotas de la libélula’, que tindrà com a premi la publicació en paper a Serial ediciones i 1.200 euros, el jurat en va destacar la “qualitat narrativa extraordinària amb uns personatges construïts amb gran precisió” i amb una “història que atrapa el lector i un desenllaç rodó”. Molina i García van agrair el premi al jurat i a l’organització i van assegurar que ja estaven “més que satisfets d’haver arribat a l’última fase, de formar part dels deu finalistes”.

Eva Molina (Elche, 1979) és diplomada en Educació social i llicenciada en Pedagogia. Va formar part del col·lectiu valencià d’escriptors LAB i ha participat amb un relat a l’antologia ‘101 crímenes de Valencia’.

Jerónimo García (València, 1977) és tècnic superior en Imatge i so i Llicenciat en Filologia anglesa. Ha col·laborat a diverses publicacions, ha escrit i dirigit dos curtmetratges i ha escrit el llibre de relats ‘Trama de grises’ i les novel·les ‘Cautivos’, ‘La rabia del peón’ (I Premi Nacional de Novela Ateneo Mercantil de Valencia) i ‘Lidia’.

El valliranenc Raúl Montilla és l’autor d’‘El lamento del Urco’, novel·la finalista que s’endú com a premi la publicació en edició electrònica i 500 euros. Montilla (Barcelona, 1979) està molt vinculat a l’Hospitalet i Esplugues de Llobregat, Cervelló i Vallirana. Llicenciat en Periodisme, ha passat per Esplugues Televisió, Ràdio Nou Barris i Sport9 i ha col·laborat en diversos mitjans com El far, El País i l’Agencia EFE. Ha estat corresponsal al Baix Llobregat i l’Hospitalet d’El mundo i des de l’any 2003 treballa a La vanguardia. Ha estat finalista del premi Ateneo Joven de Sevilla i del Premio Letras amb ‘La ciudad de las tormentas’. Ha guanyat el Certamen Internacional de Novela Histórica Ciudad de Úbeda amb ‘El último invierno’.

També et pot interessar

Comentaris