Vilafranca acollirà del 24 d’abril al 2 de maig la 4a edició del Dansòmetre

Representants dels espectacles professionals i no professionals amb el regidor de Cultura de l’Ajuntament de VIlafranca, Ricard Rafecas, al centre | 3d8
14/04/2021 - 11:00h

El festival de Dansa de Vilafranca del Penedès combinarà espectacles professionals amb amateurs

Aquesta setmana s’ha presentat la 4a edició del Dansòmetre, el Festival de Dansa de Vilafranca del Penedès. A la roda de premsa hi van participar el regidor de Cultura, Ricard Rafecas, el cap de servei de Cultura, Àngel Hom, el director executiu del Ballet de Barcelona, Carlos Renedo, i la coreògrafa i ballarina vilafranquina, Aina Alegre. Les diferents activitats es faran del 24 d’abril al 2 de maig, alguns en format presencial i d’altres virtuals. El Dansòmetre 2021 s’estructurarà al voltant de 3 eixos: les activitats professionals, les activitats formatives i les activitats no professionals. Després que l’any passat la pandèmia obligués a realitzar el festival només de manera virtual aquest any seguint les mesures sanitàries els espectacles es faran a Cal Bolet i al pati de l’Escorxador.

4 espectacles professionals

El Dansòmetre 2021 comptarà amb un total 4 espectacles professionals.

Cafuné. De la Cia. Du’K’to. Dijous 29 d’abril del 2021, al pati de l’Escorxador de Vilafranca. Primera funció a les 17h i segona funció a les 18.30h. Una simbiosi entre circ i dansa per explicar-nos els diferents estats dins d’una relació.

LO.LI.TA. De la Cia. La Taimada. Divendres 30 d’abril del 2021. Teatre Cal Bolet. 20h. La Taimada torna al Dansòmetre amb una peça transgressora, marcada per l’estil indefugible de la companyia.

ESTUDI 3. La persistència del picar. Aina Alegre. Divendres 30 d’abril. Teatre Cal Bolet. 20h. Aina Alegre participa un any més en el festival que va inaugurar amb Le jour de la bête.

Mixed Bill. Companyia el Ballet de Barcelona. Diumenge 2 de maig. Teatre Cal Bolet. 19h. Arriba a Vilafranca el Ballet de Barcelona. Repertori clàssic i contemporani amb talent de tot el món.

Les activitats formatives

Pel que fa a les activitats formatives es farà una classe magistral sobre la tècnica ‘Presence’, sota la direcció d’Olga Àlvarez. Formació en línia. Dimecres 28 d’abril del 2021. 18 h primer grup i 19h el segon grup. La tècnica ‘Presence’ busca la consciència del gest i del moviment. És una tècnica per aprofundir en la presència escènica, per saber com fem servir el nostre cos, i com el projectem.

Tambe hi haurà classes magistrals de diferents disciplines de les Escoles de Dansa de Vilafranca. Formació en línia. Dissabte 24 d’abril. De les 11 h fins a les 12 h i de les 17 h fins a les 19 h de la tarda. Cada escola de dansa realitzarà una classe dirigida virtual per a les persones aficionades a la dansa.

Per celebrar el Dia Internacional de la Dansa, les Escoles de Dansa de Vilafranca han enregistrat un vídeo que s’emetrà a través de les seves xarxes socials d’Espectacles Vilafranca i per Penedès Televisió. En cada vídeo, cada escola representarà una peça artística.

Entrades i abonament

Les entrades per als espectacles professionals ja es poden comprar a través de la pàgina web espectacles.vilafranca.cat. El Dansòmetre també compta amb un abonament específic. Aquest abonament consisteix en la compra de dues entrades, amb un 50% de descompte pels espectacles: LO.LI.TA., ‘ESTUDI 3’ i Mixed Bill.

També et pot interessar

Comentaris