El periodista i músic Marc Guitart publica un llibre de la història del pop-rock al Baix Penedès

Marc Guitart amb el seu llibre.
Avatar
12/04/2021 - 17:25h

El llibre fa un recorregut per nombroses anècdotes de l’època i compta amb una quarantena d’entrevistes de personatges de l’escena musical

El periodista i músic Marc Guitart (El Vendrell, 1979) ha publicat aquest mes d’abril el llibre ‘Tothom odia el nostre poble. Història de la música pop-rock al Vendrell i Baix Penedès (1962-2000)’. El llibre recorre els primers 40 anys d’història de la música rock a la comarca, des dels inicis de les formacions pioneres de principis dels anys 60, fins a l’explosió de grups de la dècada dels 90. L’edició ha estat de forma conjunta amb la Universitat Rovira i Virigili (URV) de Tarragona.

Per l’elaboració del llibre, Guitart ha comptat amb l’ajuda d’una quarantena d’entrevistes de músics, propietaris de locals, promotors de concerts i altres personatges relacionats amb l’escena musical. L’obertura del Cau de l’Arc del Vendrell inicia el relat, sent el primer local on es van programar actuacions de grups de forma regular, amb concerts d’algunes de les bandes pioneres del gènere, com Jerry Grup, Pokers, Shock o Els Trempats.

PUBLICITAT

Seguidament, la història progressa cronològicament amb les anècdotes i experiències de grups com Primer Asalto, Ruido, Skull Boys, Masaje de $, Floretes Marejades, Els Peluts, Blue Blau Band, Els Pantis de la Iaia, Malgrat Tot, Boxo, Grito de Odio, The Rippers, Sub-Judice, The Porland’s, Capitán Amor, Noise Doctors o James Band. Sense deixar de banda l’ascens de Lax’n’Busto i la repercussió que va tenir entre els joves de la comarca.

Concert del grup de l’Arboç Foc Foll
PUBLICITAT

El llibre fa un reconeixement a la importància de locals com L’Arbosense, el Caligrama, la Embajada, L’Agrícol, L’Embús o la Fàbrica de Bonaterra, i d’iniciatives com la Setmana de la Joventut, el Lira Rock, els concerts de Ca La Padrina i la Grind Zone.

La tasca inesgotable de col·lectius com els WC Llops o els Feixucs, l’impuls de revistes per a fanàtics i segells alternatius sorgits de l’entorn del punk, o el record del concert de La Polla Records a la zona de Ca l’Escori, són alguns dels moments que es recuperen. El llibre es pot comprar al mail guitart.marc@gmail.com o a la Llibreria Mitjans del Vendrell.

També et pot interessar

Comentaris