Arriba l’hora del VilaPensa, el festival del pensament del Penedès

Josep M. Esquirol, filòsof de renom que passarà pel VilaPensa | 3d8
Xavi Gonzàlez
11/04/2021 - 22:15h

Durant vuit dies es faran 17 actes amb 20 conferenciants de primera talla

El gruix important de la 4a edició del festival de filosofia VilaPensa arrenca aquest dilluns a Vilafranca del Penedès i s’allargarà fins al proper 19 d’abril sota el títol d’“El mal dels innocents”. Enguany, el tema principal de debat serà el mal i l’edició, que comptarà amb 17 actes i 20 conferenciants, es vertebrarà a partir de tres grans eixos: la filosofia, l’Holocaust i la Covid-19, un mal que es tradueix en problemàtiques socials, econòmiques i morals.

PUBLICITAT

El VilaPensa d’enguany comptarà amb la presència de ponents d’alt prestigi en el món de la filosofia contemporània, com Josep M. Esquirol, Premi Nacional d’Assaig amb la publicació La Resistència íntima que pronunciarà la conferència sota el títol “El mal com a problema filosòfic” (dilluns 12 d’abril, a les 19h) o l’alemany Markus Gabriel, filòsof per a la Universitat de Bonn i el creador del Nou Realisme (contemporani), un moviment filosòfic que ha tingut un impacte en el pensament europeu, especialment entre els més joves (dimarts 13 d’abril, a les 19h).

A mig camí entre l’entrevista i la conversa, Joan F. Mira, escriptor, antropòleg i agitador cultural i Marta Palacín, filòsofa per la Universitat de Barcelona parlaran del mal tot passejant per l’infern de Dante (dimecres 14 d’abril, a les 19h).

PUBLICITAT

La conferència del doctor en Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra, Eloy Fernández, versarà al voltant de la “Crítica de la raó sofrent” (dijous 15 d’abril, a les 19h).

També hi haurà l’oportunitat d’assistir al debat “Malestar social i polític a propòsit de la Covid-19”, entre la sociòloga Marta Soler-Gallart i l’economista Anna Solé (divendres 16 d’abril a les 19h).

Tots els actes principals del VilaPensa seran retransmesos en directe per Penedès Televisió i en streaming per la seva web. L’auditori de Vinseum en serà el plató i s’hi permetrà l’aforament limitat del públic. Per aquest motiu és imprescindible fer la reserva al web d’entrades.vinseum.cat.

També et pot interessar

Comentaris