“Isabel Cinc Hores” amb Carme Sansa, dissabte al Teatre Casal

08/04/2021 - 13:00h

L’actriu serà l’encarregada de cloure la part escènica de la segona edició d’un Cicle  Platea que degut a la pandèmia, va desplaçar el seu escenari a la platea del teatre

Aquest dissabte 10 d’abril a les 20h, tindrà lloc al Teatre Casal de Vilafranca la darrera obra del Cicle Platea “Isabel Cinc Hores”, un cicle de tres obres de petit format entorn de la guerra i el conflicte. 

L’actriu Carme Sansa interpretarà a la sindicalista catalana Isabel Vila, pionera en la lluita social i laboral al segle XIX contra el treball i l’explotació infantil. Aquest fet li va valer el sobrenom “Cinc Hores”, el màxim d’hores laborals que va aconseguir que s’apliqués al treball infantil.

Les entrades per l’espectacle es poden adquirir a la web del Teatre Casal: www.teatrecasal.com o a les oficines del Casal de Vilafranca de 17:00 h a 20:00 h.

Carme Sansa

Formada a l’ Escola d’Art Dramàtic Adrià Gual, des del final dels anys seixanta, ha estat una de les actrius més assídues de l’escena catalana. Ha interpretat obres molt diverses, d’autors Salvador Espriu, Bertolt Brecht, Marguerite Duras, Carles Batlle, Albert Mestres, Claudio Magris, sota la direcció de Joan Castells, Boris Rotenstein, Ricard Salvat o Calixto Bieito. Ha estat també important el seu vessant de recuperació del cabaret català.

Ha actuat també molt sovint a la televisió, tant en obres teatrals com en sèries i telefilms, gairebé sempre per als canals en català. Hom pot esmentar les sèries Amor meu (1981), amb Joan Pera, i Dones d’aigua (1997).

Molt activa en els col·lectius compromesos d’artistes catalans, des d’un posicionament d’esquerres ha defensat públicament causes com ara els drets de la dona i les llibertats de Catalunya. Fou portaveu de la plataforma Aturem la guerra, creada per oposar-se a la guerra d’Iraq del 2003.

Li han estat atorgats el premi Sebastià Gasch el 1978 per la seva dedicació al music-hall  català, el premi Margarida Xirgu (1991), el premi de la Crítica Teatral de Barcelona (1994 i 1996), la Creu de Sant Jordi (2004), i el premi Nacional de Cultura (2012).

El 3d8 regala dues entrades als dos primers subscriptors que truquin al telèfon 93 892 10 35.

També et pot interessar

Comentaris