Olèrdola camuflarà les àrees d’emergència de contenidors

07/04/2021 - 10:00h

És la idea guanyadora del procés participatiu, al qual van votar un 2,82% dels veïns i veïnes del municipi

L’Ajuntament d’Olèrdola va convocar fa uns mesos un procés de participació per triar el destí de la partida de 80.000 euros corresponents als pressupostos participatius de 2019.

Aquest va ser un procés que va quedar aturat en convocar-se les eleccions municipals de fa dos anys i es va reprendre aquest 2021. Després de les votacions, el projecte que ha comptat amb més suports ha estat el del camuflatge de les àrees d’emergència de contenidors, amb el 33% dels vots emesos; seguit de la construcció d’un pipi can gran, amb el 25% de suports.

El tercer projecte que rebia més suports era el de recuperació d’espais naturals i la seva memòria històrica, amb el 17% dels vots. En aquesta votació hi ha participat 92 persones, un 2’85 % de la població d’Olèrdola major de 16 anys.

Aquest era el primer procés de participació ciutadana que l’Ajuntament canalitzava a través de la plataforma Decidim, una web creada amb el suport de la Diputació i que ofereix garanties de seguretat tant per l’administració com per la ciutadania, tal i com apunta Jordi Catasús, regidor d’atenció ciutadana. La Comissió de Seguiment, que reuneix a tots els grups municipals, ha fet una valoració positiva, tot assenyalant que els reptes són ara ampliar la participació amb més difusió i evitar algunes errades informàtiques.

Catasús posa l’accent en què la plataforma permet seguir l’estat d’execució dels projectes, tant els que s’hagin triat en aquest procés com els derivats d’anteriors convocatòries. La voluntat del govern municipal és la de convocar properament un nou procés de participació per a decidir les característiques d’un local social a Daltmar.

També et pot interessar

Comentaris