Albinyana convoca el 21è Concurs literari “Joan Perucho”

04/04/2021 - 15:28h

Les obres es podran presentar fins al dia 12 d’abril

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Albinyana promou una nova edició del concurs literari “Joan Perucho” amb l’objectiu de seguir fomentant la creació literària, homenatjar l’escriptor i celebrar de la diada de Sant Jordi al municipi. Les obres hauran de presentar-se signades amb pseudònim en un sobre tancat. Dins d’aquest sobre, un altre sobre tancat contindrà una targeta on es faran constar el nom, l’adreça, el telèfon de l’autor i el títol de l’obra presentada. Exteriorment, els dos sobres aniran identificats amb el pseudònim del participant.

Cada autor únicament podrà presentar a concurs, en qualsevol de les categories, fins a dos treballs, i aquests hauran d’anar en sobres independents i amb pseudònims diferents. Les obres presentades en la categoria de poesia amb més d’una composició, però en el mateix sobre i amb el mateix pseudònim, es consideraran una de sola i es valoraran en el seu conjunt. El tema de les obres és lliure i els gèneres literaris podran ser: poesia o narració breu. Els treballs hauran de ser originals i inèdits. No podran tenir una extensió superior als cinc fulls DIN A4, mecanografiats a doble espai i a una sola cara. Indicar clarament al sobre la categoria a la qual es presenta. Hi haurà 4 categories: aleví: fins a 9 anys. Infantil: de 10 a 12 anys. Juvenil: de 13 a 17 anys. Adults: A partir de 18 anys i el termini de lliurament de les obres finalitzarà el dia 12. Els treballs hauran de ser lliurats per correu ordinari a les oficines de l’Ajuntament d’Albinyana (pl. Major, 1. 43716 Albinyana). S’atorgaran un premi de 250€ al guanyador de la categoria adult i de 125€ al de la categoria juvenil. Dos premis valorats en 90 € i 36€ (vals per a llibres) per als guanyadors de la categoria infantil i dos premis valorats en 50 € i 18 € (vals per a llibres) per als de la categoria aleví.

D’altra banda aquest abril, s’aprofitarà el lliurament de premis per presentar el llibre «Petita història de Joan Perucho», amb textos de Julià Guillamon i dibuixos de Pilarin Bayés, que va impulsar l’Ajuntament amb el suport de la Diputació de Tarragona i que va ser distribuït a tots els nens i nenes del municipi a les passades festes nadalenques.

Per enguany també hi ha prevista l’edició d’un llibre amb tots els treballs guanyadors de les 20 edicions del concurs celebrades fins ara.



També et pot interessar

Comentaris