Canyelles convoca una Biennal d’Arts Plàstiques i Visuals

La Sala Multicultural de Canyelles acollirà la Biennal 2021 | Ajuntament
03/04/2021 - 12:00h

L’objectiu és promoure els artistes del Penedès i Garraf emergents i la mostra culminarà amb una exposició coŀlectiva l’octubre

L’Ajuntament de Canyelles, la Comissió de Patrimoni i Cultura de Canyelles i Amics de l’Ardhara convoquen una Biennal d’Arts Plàstiques i Visuals amb l’objectiu de potenciar la creativitat emergent dels artistes de les comarques del Garraf, l’Alt i el Baix Penedès.

El certamen culminarà amb una exposició coŀlectiva que tindrà lloc de l’1 al 10 d’octubre a Canyelles i està adreçat a tots els creatius de l’àmbit del Dibuix, la Pintura, l’Escultura-volum, el Gravat, la Fotografia, la Joieria, el Tèxtil i les Instaŀlacions.

Està dotat amb tres premis. Un primer de 1.000 euros per a la millor obra. Un segon de 500 euros i un tercer de 200 euros i les obres es poden presentar fins al 31 de juliol.

La Biennal d’Arts Plàstiques i Visuals de Canyelles agafa el relleu de les edicions celebrades anteriorment a Vilanova i la Geltrú, el Vendrell i Vilafranca del Penedès, organitzades per l’entitat Ardhara, amb l’objectiu de promoure l’art contemporani que s’està creant al Penedès i el Garraf.

Divendres passat es va fer la presentació en una roda de premsa telemàtica en què hi van participar l’alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet, i el membre de la Comissió de Patrimoni i Membre d’Amics d’Ardhara, Joan Nadal.

L’alcaldessa Rosa Huguet es va mostrar molt satisfeta que Canyelles “pugui agafar el relleu d’altres poblacions i acollir aquesta biennal i gaudir de l’art, que tant ens agrada. És un orgull per a Canyelles compartir i donar a conèixer l’obra dels artistes del nostre territori. Som una població petita però amb molta iŀlusió per aquests grans projectes”. L’alcaldessa també va agrair el treball que està fent per la cultura al municipi la Comissió de Patrimoni, que entre altres coses ha fet possible aquesta biennal.

Joan Nadal, per la seva banda, va destacar la itinerància d’aquesta mostra agraint la possibilitat que ofereix Canyelles de donar visibilitat als artistes del territori. També va tenir paraules especialment d’agraïment per l’alcaldessa Rosa Huguet per fer possible que en un moment tan difícil com està vivint el sector de la cultura, s’ofereixi un ajut als artistes, ja que és la primera vegada que aquest certamen oferirà premis als guanyadors. També ha avançat que durant l’exposició, que tindrà lloc a l’octubre, es faran activitats paraŀleles.

A la convocatòria del 2021 hi poden participar persones majors de 18 anys residents o nascudes al Penedès i Garraf, i que no hagi estat seleccionades en edicions anteriors. Les inscripcions es poden fer, a través d’instància, presencialment a l’Ajuntament de Canyelles o bé a través de la seu electrònica.

Inscripcions

A la inscripció caldrà incloure les dades personals i artístiques amb foto personal, un màxim 3 fotos de les 3 obres inèdites que es presenten per a participar, un petit text de màxim 4 línies sobre les obres i la fotocòpia del DNI.

Entre les obres presentades, el jurat en farà una selecció de les de millor qualitat, per participar a la mostra coŀlectiva, que es farà de l’1 al 10 d’octubre de 2021. El jurat l’integraran experts en l’àmbit cultural i artístic.
Les bases de participació es poden consultar al web de l’Ajuntament de Canyelles.

També et pot interessar

Comentaris